Connect with us

technokrata

Még mindig az e-mail a nyerő!

Kütyük

Még mindig az e-mail a nyerő!

Ugyan kinek kellenek a csicsás weboldalak, az Internet-rádiók, a jó kis FTP letöltőhelyek, az IRC, az ICQ meg ilyenek?! Még mindig az e-mail küldés és fogadás az elsőszámú online elfoglaltság.

Bár az Ipsos-Reid az alábbi tanulmányhoz a kanadai Internet felhasználókat kérdezte meg, arányaiban az egész világon hasonló értékek mutatkoznak.

A kanadai Internet felhasználók 88 százaléka nézi meg hetente többször és 62 százaléka naponta többször elektronikus postafiókját. Egy átlagos felhasználó naponta 22 üzenetet kap, otthon, vagy munkahelyén.

A megkérdezettek nem tagadják, bizony túl sok is a felesleges levél. Ugyanakkor úgy tűnik, a fontos levelekre mindig van idő: a felhasználók 57 százaléka ellenőrzi üzleti e-mailjeit munkaidőn kívül is.

Persze egyből felmerül itt a kollégáktól kapott totál felesleges levelek problémája, amely 21 százalék szerint rendszeresen, 45 százalék szerint időnként esik meg. Viszont ha egy vicc érkezik, az már más megítélés alá esik, az emberek 35 százaléka kifejezetten várja az ilyen leveleket, melyek pár percre kizökkentik őket az unalmas hétköznapokból.

Mindezek eltörpülnek azonban a spam (kéretlen reklámlevél) problémája mellett, ami a felhasználók 43 százaléka szerint a legkellemetlenebb dolog amit csak el tudnak képzelni a témában.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle