Connect with us

ICQ 2001: öt nap alatt négy javítás

Kütyük

ICQ 2001: öt nap alatt négy javítás

A legnépszerűbb üzenőprogram, az ICQ 2001 megjelenése óta eltelt öt nap alatt a programon négy kisebb-nagyobb javítást hajtottak végre, ezért szinte naponta kellett letölteni az újabb verziót. A frissen tartás a 4 MB-os telepítőállományt tekintve nem is olyan egyszerű. Mi várható még?

Az új ICQ 2001 5.15.3633 október 30-ai, hatalmas visszhangot kiváltó megjelenését már másnap hibajavítás követte: október 31-én látott napvilágot a #3634-es build, amely az üdvözlőlap küldésének hibája mellett több más, meg nem nevezett kisebb hiba javítását tartalmazta.

A gyors javítás azonban nem hozott megnyugvást annak a 115,5 millió felhasználónak, akiknek nagy része letöltötte az új klienst: újabb nap és újabb, sorban a #3636-os buildben életre kelt javítás következett. (Úgy tűnik, a #3635-ös build nem érte meg a webes közzétételt…) Ezúttal egy .DLL file hiányolása, a bezárás problémája, illetve a kevesebb merevlemez-használat igénye tette szükségessé az ismételt, november 1-ei közzétételt.

November 2. Meg nem nevezett, de komoly hibák javításai – a #3637-es build. Először vált széles körben ismertté: az ICQ 2001 (még) nem támogatja a Windows 95-öt. A megoldás: a Windows 95-öt futtató felhasználók térjenek vissza az ICQ 2000-hez.

November 4. Bug fix – ismét. Meg nem nevezett hiba javítása, amely a #3638-as – eddig legfrissebb – buildben realizálódott.

Mindezek tükrében érdemes meglátogatni az ICQ evolúciójának weboldalát, ahonnan kiderül: az ICQ még sohasem érte meg a végleges állapotot, mindig is béta volt s mindeddig az is maradt. Vajon fejlesztői miért nem tekintik sosem véglegesnek a kiadott változatot? A választ a következő napok és a 2002-es (béta) kiadásig várható fél-egy év alatt megjelenő újabb buildek száma fogja megadni.

S vajon hányszor fogja még az a csekély százmillió felhasználó letölteni a 4 MB-os állományt, alkalmanként mintegy 380 TB forgalmat generálva az amúgy is túlzsúfolt információs hálózaton? Vajon letölthetjük-e valaha az ICQ végleges változatát?

Mindenesetre a komoly hibajavítások miatt fontos a frissítés a ”már” két napot ”megért” #3638-as verzióra, mely magyar szerverről gyorsan letölthető az ICQ letöltés linkre kattintva!

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom