Connect with us

technokrata

Napster helyett ICQ!

Kütyük

Napster helyett ICQ!

Az file-ok átadására is alkalmas internetes üzenettovábbító rendszerek helyettesíthetik a törvény csapásaitól meggyötört, Napsterhez hasonló file-megosztó rendszereket.

A Microsoft, az AOL és a Yahoo file-megosztási lehetőségekkel bővítették üzenetküldő rendszereiket, ezzel lehetőséget adva felhasználóiknak, hogy bármilyen állományt, így akár MP3-at is szabadon cserélgethessenek egymás között.

A legelterjettebb ilyen alkalmazás, az ICQ legfrissebb verziója már tartalmazza az újítást, így a már megszokott funkciók mellett alkalmunk nyílik ICQ-s kapcsolatainkon keresztül file-ok megosztására is.

Korábban a hasonló lehetőségeket nyújtó alkalmazások (Napster, Aimster) hosszan elnyúló jogi csatározásokra kényszerültek a lemezkiadókkal, valamint filmforgalmazókkal. A Microsofthoz hasonló nehézsúlyú cégek azonban méretüknek, valamint a kiadókkal való kapcsolatuknak köszönhetően nagy valószínűséggel elkerülhetik a pereskedést.

Megjegyzendő, hogy bár a lehetőség adott, a szolgáltatások használatának írott feltételei tiltanak bármiféle illegális tevékenységet…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle