Connect with us

Hirdetés

technokrata

Illegális Anthrax-ellenszer az Interneten

Kütyük

Illegális Anthrax-ellenszer az Interneten

A világ minden táján egyre jobban eluralkodó lépfenepánik nyomán már számos weboldalon kínálják megvételre a baktérium elleni kezelésre használt Cipro nevű antibiotikumot, ezért az amerikai hatóságok és más szervezetek folyamatosan monitorozzák az esetleg illegális vagy hamis ajánlatokat tartalmazó webes hirdetéseket.

A National Association of Boards of Pharmacy (NABP) szervezet jelentése szerint egyes weboldalak mindenféle engedély nélkül megvételre kínálják a Ciprofloxacim nevű antibiotikumot, amelyet az anthrax-fertőzés kezelésére használnak. Ezeket az oldalakat a szervezet lenyomozta, és a gyanúsnak tűnő site-okról beszámolt a szövetségi hatóságoknak, illetve a U. S. Food and Drug Administration-nek.

Carmen Catizone, a NABP egyik vezetője elmondta, az általuk talált reklámok többsége illegálisnak tűnt, mivel minden recept és egyéb engedély nélkül kínálták a gyógszereket. Catizone közölte, a szervezet úgy gondolja, ezek a vállalkozások csupán az anthrax és a bioterrorizmus lehetősége okozta pánikhangulatból kívánnak hasznot húzni.

Az Amerikai Versenyhivatal – amely korábban óva intette az embereket a neten történő Viagra-vásárlástól – közölte, hogy a Food and Drug Administration-nel közösen folyamatosan vizsgálják az anthrax-szal kapcsolatos online hirdetéseket. Számos orvos és gyógyszerész felhívta a figyelmet arra, hogy az Interneten gyógyszert vásárolni igencsak kockázatos, de kifejezetten veszélyes is lehet, mivel nem tudni, hogy az adott termék nem hamisítvány-e.

Ugyanakkor természetesen léteznek teljesen legálisan üzemelő online gyógyszertárak, amelyek a NABP jóváhagyásával árusítanak különböző gyógyszereket. Ilyen például a Virtual Medical Group, vagy a CiproPharmacy.com, amelynek üzemeltetői elmondták, hogy míg a pánik előtt havi hat-hatvan darab Ciprofloxacimot értékesítettek, addig mostanság napi 100 darab kel el.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés