Connect with us

Hirdetés

technokrata

Unod a laptopod cipelését? Itt egy számítógép, ami a zsebedben is elfér!

Smart home

Unod a laptopod cipelését? Itt egy számítógép, ami a zsebedben is elfér!

A Chromebit biztosan nem foglal túl sok helyet!

A Google még tavasszal mutatta be az Asus által készített Chromebit-et, azonban a készülék valamiért eltűnt és csak most került elő újra. Szerencsére már konkrétumokat is tudunk, így az is biztossá vált, hogy az újdonságért alig 85 dolláros (25 ezer forint) árat kell fizetni. A Chromebit súlya alig 75 gram, mégis igen fejlett hardvert sikerült beleépíteni. A készülék műanyag burkolata ugyanis egy négymagos processzort, 2 GB RAM-ot és 16 GB memóriát rejt.

chromebit2

Miért is jó ez a gyakorlatban? A Chromebit lényege az, hogy a HDMI csatlakozóba beledugva azonnal számítógépet varázsol a monitorból/televízióból. Ezt pedig szó szerint kell érteni, hiszen a Chromecast-tal ellentétben az Asus modellje a Google Chrome OS rendszerét futtatja, azaz gyakorlatilag bármilyen, a rendszerhez készített webes alkalmazást futtathatunk az aprósággal. Egeret és billentyűzetet elsősorban Bluetooth-on tudunk rácsatlakoztatni, de persze megfelelően hosszú kábel esetén a beépített, USB 2.0 portot is használhatjuk.

chromebit

 

Jó hír, hogy a Chromebit-tel a legmodernebb WiFi hálózatokra is rá tudunk csatlakozni, hiszen támogatja az ac szabványt is. Az újdonság kék, szürke és narancssárga színekben kerül piacra az elkövetkező hetekben. A hazai megjelenésről sajnos nincs információ, de valószínűleg a legtöbb webáruház hamarosan megkezdi a külföldi piacra szánt példányok árusítását.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés