Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Fuji Xerox robotnyomtató asztalunkhoz hozza a dokumentumokat

Smart home

A Fuji Xerox robotnyomtató asztalunkhoz hozza a dokumentumokat

A Fuji Xerox robotnyomtatót fejlesztett, amely önállóan mozog, és a felhasználó asztalához kézbesíti a kinyomtatott dokumentumokat. A berendezés nagy területen, sok felhasználó között mozog (például nagyméretű irodákban vagy repülőtéri váróteremben), ezért fejlesztésekor kiemelt figyelmet kapott a magas szintű adatbiztonság.

A berendezést számos szenzorral látták el, hogy a közösségi terekben könnyedén közlekedhessen, anélkül, hogy az embereknek vagy a bútorzatnak ütközne.  A kinyomtatni kívánt anyagot mobil eszközön vagy laptopon keresztül, online lehet elküldeni a nyomtatóra, a dokumentum kioldása pedig a már ismert, biztonsági kártyás vagy jelszóval történő azonosítást követően lehetséges, így a kényelmi szempontok mellett a biztonsági funkciók is érvényesülnek. Maggie Tan, az IDC elemzője szerinte a fejlesztésnek van jövője, hiszen a legtöbb üzleti váróban nagy igény van a bizalmas anyagok kinyomtatására, ugyanakkor gyakran csak korlátozott mobilnyomtatási szolgáltatás áll az utasok rendelkezésére.

Tokiói teszt: A berendezést jelenleg a Fuji Xerox vállalat Tokióban, egy üzleti váróban teszteli. Minden egyes eszköz egy egyedi webcímmel rendelkezik, amelyre a felhasználók csatlakozhatnak és feltölthetik a kinyomtatni kívánt dokumentumaikat. Amint a nyomtatóhoz beérkeztek a megbízások, odagurul a felhasználóhoz és az egyedi biztonsági kártya felmutatása után kinyomtatja a dokumentumokat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés