Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Playstation 4

Smart home

Bemutatkozott a Playstation 4

A Sony bemutatta a régóta várt PS4-et.

A Sony a mai napon bemutatta a Playstation család legújabb tagját a Playstation 4-et. A korábbi pletykáknak megfelelően a konzol szakít a Cell processzorral, és egy 2 terraflops teljesítményű 8 magos X86 alapú egységgel lesz felszerelve. A konferencia alatt több alkalommal is említették, hogy ezzel a fejlesztőknek szeretnének kedvezni, akik így nagyobb örömmel terveznek a Playstation-re, vagyis több új kiváló cím láthat napvilágot. Emellett  kiemelték, hogy a 8 GB-os videokártya már GDDR5-ös típusú, és hatalmas teljesítményű, ám egyéb konkrétumot még nem árultak el.

16425_542069382479846_769820134_n

Megújult a kontroller is, a Dualshock 4 névre keresztelt irányítópad a PS Vita-ból merít. A felső részén helyet kapott egy érintőpad,  és egy megosztás gomb is. Elhelyeztek rajta egy fejhallgató bemenetet és egy mikrofont  is, hogy a játékosok könnyebben tudjanak egymással kommunikálni.A 3 piros LED-et felváltotta egy kék sáv, mely amellett hogy sokkal elegánsabb, távolról is észrevehetőbb, igy könyebben megtudhatjuk melyik játékos használja a joystickot.

166720_542071762479608_983924049_n

A Dualshock 4 kulcsszerepet játszik a rendszerben, elég a PS gombot megnyomnunk, és a konzol másodpercek alatt életre kel. Nincs több várakozás a bekapcsolásra, mint a PS3 esetében, itt már a sebességé a főszerep.

A Facebook generáció igénye alkotta meg az új közösségi alkalmazásokat, fejlesztéseket.  A PS4 a felhasználót helyezi középpontba, és azon van, hogy az adott személy a lehető legkönnyebben tudjon kommunikálni a barátaival. Belenézhetünk abba, hogy ismerősünk mit játszik, sőt akár át is vehetjük az irányítást, ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége.

aaaadualshock22-610x340

A Playstation rajongók számára nem ismeretlen a Remote Play funkció. A PSP esetében ez kimerült annyiban, hogy megtekinthettük a Playstation 3-on futó videókat, képeket. A Playstation Vita már sokkal több mindenre volt képes a PS3-al, ám most, a Ps4 bejelentésével új szinte emelték az egészet.

Tegyük fel, hogy játszunk a nappaliban, de hazajön a barátnőnk, aki a sorozatát szeretné nézni. Mit teszünk ilyenkor? Eddig szomorkodva kikapcsoltuk a konzolunkat és néztük a sorozatot. Hiába volt képes a PS3 efféle funkciókra, érezhetően kezdetlegesen működtek, a fejlesztők nem is igazán használták ki. A Playstation 4 esetében viszont már az alapoknál számoltak ezzel a funkcióval, így sokkal gördülékenyebb, természetesebb lett az eredmény.

Nagy szerepet kapott a személyre szabhatóság is, a menük mellett az alkalmazások is több módon alakíthatóak majd a saját ízlésünkre.

64433_542073812479403_2083954447_n

Mivel manapság mindenre azonnal vágyunk, nem szeretünk várni, a PS4 esetében már arra sincs szükség, hogy a teljes játék letöltődjön a merevlemezre. Elég, ha egy megadott %-ig letöltötte a rendszer, és már kezdhetjük is a játékot. Nincsenek órákig tartó várakozások, idegeskedések a megszakadások miatt, itt minden folyamatos, azonnal jön.

Bár sokan reménykedtek, rossz hír, hogy a PS4 nem támogatja majd a Ps3 játékok futtatását, tehát beigazolódott a korábbi pletyka, hogy azokat az internetről kell majd újra megvásárolnia annak, aki már túladott a mai naptól “réginek” számító konzolján.

Cikkünk írásának pillanatában még nem áll rendelkezésre fotó a konzol külsejéről, de a későbbiekben ezt pótoljuk, amint minden információ és kép publikussá válik.

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés