Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Photoshop – vásárlás helyett akár előfizetéssel is

Smart home

Új Photoshop – vásárlás helyett akár előfizetéssel is

Megjelent a Creative Suite 5.5 termékcsalád. Célpontban a táblagépek és az okostelefonok.

Az Adobe Creative Suite 5.5 termékcsalád lehetővé teszi a tervezőknek és fejlesztőknek, hogy az okostelefonokat és táblagépeket célozzák meg. A HTML5, Flash tartalomkészítés, digitális közzététel és videoeszközök jelentős fejlődése és a táblagépek kreatív munkafolyamatokba integrálását megindító új képességek jellemzik az új Adobe Creative Suite 5.5 termékcsaládot. A mai bejelentés fontos változást jelent: az Adobe tervei szerint a Creative Suite termékek főverziói 24 havonta jelennek meg, és – a Creative Suite 5.5 termékcsaláddal kezdve – jelentős verzióközi kiadásokkal jelentkeznek a piacon.

Az Adobe rugalmas előfizetéses fizetési tervet is bemutatott olyan ügyfeleknek, akik folyamatosan a legújabb Creative Suite termékeket szeretnék használni, egyes projektekhez igénylik a szoftvert vagy első alkalommal próbálják azt ki. Az új Subscription Edition kiadások biztosítják az ügyfelek számára, hogy mindig a szoftverek legújabb verzióival dolgozhassanak, és mentesüljenek a kezdeti teljes költségtől.

Mobilfejlesztés
A kiadással a tervezők és fejlesztők mobilalkalmazásokat hozhatnak létre az Android, BlackBerry Tablet OS, iOS és egyéb platformokra, böngészőalapú tartalmakat alkothatnak a különböző képernyőkre a HTML5 használatával, valamint kihasználhatják a Flash Player lehetőségeit a prémiumkategóriás videotartalmak, játékok és internetes alkalmazások elkészítéséhez. Az Adobe Flash Builder 4.5 Premium (a Creative Suite 5.5 Web Premium részeként érhető el) és a Flex 4.5 keretrendszer kiadásával a fejlesztők a 2011 végére már több mint 200 millió okostelefonon és táblagépen hozhatnak létre és tehetnek közzé mobilalkalmazásokat.

Flash-kompatibilis eszközök terjedése
Az év végéig több mint 131 millió okostelefonon fut majd a Flash Player, amelynek segítségével az Adobe Flash szoftverrel fejlesztett tartalmak eljuttathatók a személyi számítógépek és más eszközök böngészőibe. Jelenleg a Flash Player alkalmazást az Android, a HP webOS és a Google TV támogatja. A BlackBerry Tablet OS, a Windows Phone következő verziói, a Samsung SmartTV és más rendszerek várhatóan már a közeljövőben támogatni fogják a Flash Player szoftvert.

A digitális kiadás legújabb fejlesztései
A Creative Suite 5.5 Design Premium csomag az Adobe legfrissebb digitális kiadványszerkesztési fejlesztéseire épül. Az Adobe InDesign CS5.5 és a beépített Folio Producer eszközkészlet együttes használatával a grafikusok interaktivitást adhatnak a táblagépekre készülő oldalaikhoz. A dokumentumok tartalmazhatnak videoanyagokat, hangot, panorámanézeteket, 360 fokban elforgatható objektumokat, támogatják a képek nagyítását és eltolását, illetve a beépített HTML5 tartalmakat és interaktív rétegeket. A Creative Suite 5.5 kiegészíti az Adobe Digital Publishing Suite megoldást, így számos táblagépen támogatja a kiadás, az értékesítés és a tartalomelemzés folyamatait.

Táblagépek integrálása a kreatív munkafolyamatokba
Az új Adobe Photoshop Touch Photoshop SDK (szoftverfejlesztői eszközkészlet) új parancsfájlmotorja lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy olyan alkalmazásokat hozzanak létre a táblagépekre, amelyek együttműködnek a Photoshop programmal az Android, a BlackBerry és az iOS eszközökön. Az Adobe emellett bejelentett három új iPad alkalmazást is, amelyek a táblagépek általános Photoshop munkafolyamatokban való használatának kreatív lehetőségeit jelzik – ezek az alkalmazások az Adobe Color Lava for Photoshop, az Adobe Eazel for Photoshop és az Adobe Nav for Photoshop.

Erőteljes új videoképességek
A video- és audioszakemberek számára az Adobe Creative Suite 5.5 Production Premium Suite a műsorszórók, filmkészítők és videoszakemberek körében a Production Premium csomag iránti érdeklődésére építve munkafolyamat-fejlesztéseket, kreatív újításokat és új hangszerkesztési lehetőségeket biztosít. A fejlesztések egyike például a hatékony Adobe Mercury Playback Engine, amely az Adobe Premiere Pro CS5 verzióban jelent meg, még jobb támogatást biztosít a grafikus processzorokhoz (GPU). További videokártyákat és laptopokat támogat, így a felhasználók gyorsabban megnyithatják a projekteket, több GPU által gyorsított szolgáltatásról kaphatnak valós idejű visszajelzést, és zökkenőmentesebben dolgozhatnak a 4k vagy nagyobb felbontású munkákon.

Az Adobe Creative Suite 5.5 termékek tartalmazzák az Adobe CS Live szolgáltatáscsomagot, melynek online szolgáltatásai közé tartozik az Adobe BrowserLab; az Adobe CS Review; az Acrobat.com; az Adobe Story, valamint az Adobe SiteCatalyst NetAverages.

Az új Creative Suite termékcsalád vezérterméke, az Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection egy csomagban tartalmazza az Adobe összes meghatározó eszközét, így például a Photoshop, az Illustrator, az InDesign, az Acrobat, a Flash Builder, a Flash Catalyst, a Flash Professional, a Dreamweaver, az Adobe Premiere Pro és az After Effects alkalmazást. Ezek a termékek külön-külön vagy az öt Creative Suite kiadás valamelyikében is elérhetők. A teljes Creative Suite 5 termékcsaládba tartozik a Creative Suite 5.5 Master Collection, a Creative Suite 5.5 Design Premium, a Creative Suite 5.5 Web Premium, a Creative Suite 5.5 Production Premium és a Creative Suite 5.5 Design Standard.

Árak és elérhetőség
Az Adobe Creative Suite 5.5 termékek megjelenése 30 napon belül várható. A csomagok becsült kiskereskedelmi ára 2900 euró a CS5.5 Master Collection, 1900 euró a CS5.5 Design Premium, 1800 euró a CS5.5 Web Premium, 1900 euró a CS5.5 Production Premium és 1300 euró a CS5.5 Design Standard esetében. A Creative Suite termékre való előfizetéssel az ügyfelek választhatnak az alacsonyabb költségű éves előfizetési konstrukció vagy a nagyobb rugalmasságot biztosító havi előfizetés között (további részletek).

A tanulók, felsőoktatási intézmények, valamint az alap-, közép- és felsőoktatásban dolgozó alkalmazottak számára érvényes oktatási árszabásról az Adobe hivatalos oktatási viszonteladóinál vagy az Adobe oktatási webáruházában található további információ.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés