Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon IXUS 90 IS: ultra-kompakt 10 megapixeles, 3 colos LCD-vel

Smart home

Canon IXUS 90 IS: ultra-kompakt 10 megapixeles, 3 colos LCD-vel

Megérkezett a Canon népszerű IXUS termékcsaládjának legújabb tagja.

A szuper-mini fényképezőgépekkel az eddigiekben elsősorban a hölgy vásárlók szemezgettek, a most debütált Canon IXUS 90 IS-t viszont olyan formájúra tervezték, hogy az a gyengébbik nem képviselői mellett a teremtés koronáit is érdeklődővé tegye. Az újdonság tervezője, Naohiro Seki markáns megjelenést, szögletes vonalvezetést és fémes külsőt álmodott meg, illetve vetett papírra – valahogy így született meg az IXUS 90 IS.

Az optikai képkeresőt nélkülöző, apró masina lelke nem más, mint egy 10 millió képpontot számláló, CCD technológiájú képérzékelő, melynek segítségével maximum 3.648×2.112 pixeles felbontású fényképek, illetve legfeljebb 640×480 pixeles és 30 képkocka/másodperc sebességű videófelvételek készíthetők. Az ötszörös zoom az új zászlóshajó modell, a Canon IXUS 970 IS kiváltsága, így ezúttal be kell érnünk egy háromszoros nagyításra képes objektívvel, mely a mai elvárásoknak megfelelően természetesen optikai képstabilizátor funkcióval is fel van vértezve.

A TFT technológiájú PureColor LCD II kijelző 3 colos képátlóval és 230 ezer pixellel rendelkezik, az elkészült felvételek pedig SDHC/MMC memóriakártyákon tárolhatók el. Enyhén szólva vicces, hogy a gyári csomagban egy mindössze 32 MB kapacitású SD kártyát találunk. A 155 gramm tömegű, illetve 91,6×56,8×20,9 milliméter méretű fényképezőgép ISO80 és ISO3200 közötti fényérzékenységeket támogat, makró módban pedig akár 3 centiméteres távolságból is éles képeket lő. Végül, de nem utolsó sorban, említést érdemel még a sorozatfelvételi lehetőség (1,4 kép/másodperc, amíg a memóriakártya be nem telik), a nagy teljesítményű DIGIC III processzor, az arcérzékelő funkció, illetve a PictBridge kompatibilitás.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés