Connect with us

Hirdetés

technokrata

Virtuális valóságot a népnek!

Geek

Virtuális valóságot a népnek!

Virtuális valóságot a népnek!

Az idő elérkezett- a Google hozza a népi virtuális valóságot

A Google meglépi, amire régen vártunk: egyetlen kereséssel rátalálhatunk a VR videódra. Jön a népi virtuális valóság!

 

Aki kételkedett a VR, vagyis a virtuális valóság jövőjében, annak most leesik az álla. A Google ugyanis azon dolgozik, hogy ha majd bárki, bárhol a világban rákeres a tartalmadra, akkor VR videókat is kidobjon, a saját oldaladról, a Google térképeken, bárhol. Zseniális, korszakalkotó. – írja a kulcsszo.hu

Miért? Mert ezzel a Google akkorát alkotott, mint amikor Ford feltalálta a népautót. Jön a népi virtuális valóság, elérhető, használható, eladható.

Jessie Moore, a Marketing Consultant at Yellowball londoni marketing ügynökségének munkatársa a Hogyan használd a VR-t keresésre című cikkében, arról ír, mekkora áttörést hozhat mindez. Szerinte a VR új és izgalmas útja ez, azért is, mert úgy is meg tudod különböztetni magad a piac többi szereplőjétől, hogy ilyen tartalmakat készítesz. Olyasmit állíthatsz elő, ami modern, egyedi, igazi, izgalmas, élethű. A cikk kitér egy tavalyi kísérletre, ami kimutatta, hogy az emberek sokkal jobban beleélik magukat a VR videókba, sokkal nagyobb hatást gyakorol rájuk, mint a hagyományos videók.

A nagy kérdés azonban eddig az volt, hogy hogyan találnak rá majd ezekre a videókra.

A Google már 2016-ban megengedte, hogy a felhasználók 360 fokos videókat használjanak, ágyazzanak be az oldalaikra, akár egy egyszerű applikációval. Ma már egyetlen telefonnal is elkészíthetünk egy ilyen videót, akár Facebookra is, könnyen, a mobil mozgatásával.

 

Még nincs vége! A Google a legjobb barátunk!

Nem, hogy nehezíti, hanem segíti VR tartalmak terjedését, tehát a találati listákon jól szerepelnek majd ezek a videók. Teljesen úgy tudsz keresni, és optimalizálni is ilyen videókat, mint most a hagyományosakat.
A Google VR View a Google nagy találmánya. Nem kell YouTubera vagy más helyre töltened a VR tartalmad, hanem be tudod ágyazni a saját oldaladra. Miért jó ez? Mert nem viszi el más felületre azt, aki a honlapodon van, ez igazán SEO szempontjából is.

A nagy egész része úgy lehetsz majd, hogy a kereső éppen olyan metaadatokkal dolgozik majd, mint bármilyen más tartalom esetén. Címmel, szöveggel, és kulcsszavakkal jelölheted a VR videót. Extra, hogy egyszerű néven tárolhatod a videót, mi például: “vrmedia123.mp4”.

 

Elhelyezheted a Google térképen!

A videód éppen úgy látható, megtalálható lesz, mint bármilyen más tartalom a keresőben.

Adj értéket!

Mivel a VR a Google jóvoltából SEO barát lesz, így már csak arra kell törekedned, hogy minél több olyan videót készíts, amivel értéket adsz az embereknek, amit sokan megnéznek majd.

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés