Connect with us

8 megválaszolatlan kérdés a Trónok Harca évadzáró előtt

game-of-thrones-the-iron-throne

Geek

8 megválaszolatlan kérdés a Trónok Harca évadzáró előtt

8 megválaszolatlan kérdés a Trónok Harca évadzáró előtt

Nem csak Havas John nem tud semmi, mi sem.

Ma este véget ér a világ legnépszerűbb sorozatának kikiáltott Trónok Harca 7. évada. Mi halandók valószínűleg csak holnap fogjuk megnézni munka után, de most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mik azok a tények, melyekre eddig még nem kaptunk választ.

 

 

#1 – Vajon Bran csinálni fog valami hasznosat is?

image

Amellett hogy Bran-t a 7. évadban nem sokszor láttuk, amikor esetleg képernyőre került, akkor sem csinált gyakorlatilag semmit, azon kívül, hogy ücsörgött és közölte, hogy mindent tud. Sok elméletet olvashattunk arról, hogy igazából Bran az Éjkirály, de erre még semmilyen kézzelfogható bizonyítékot nem találtunk, ettől független az elméletek nagyon izgalmasak vele kapcsolatban például, hogy ő suttogta az Őrült király fülébe, hogy “Égesd el mind!”, amit a holtak seregére értett, csak Aegon picit félreértelmezte a dolgot és mindenkit szeretett porig égetni.

#2 – Daenerys-nek tényleg nem lehet többé gyermeke?

image-1

A 7. évadban Daenerys elmondja Jon-nak, hogy neki már soha többé nem születhet gyermeke, az ő utódjai a sárkányai. Ezt ugyebár amiatt gondolja így, amiért az első évadban a Khal Drogo-tól való terhessége után egy gyíkszerű lény született meg valószínűleg azért mert a boszorkány elátkozta őt Drogo életéért cserébe. A könyvben egyébként ez az átok nagyon tartósnak van megírva, a sorozatban viszont inkább nyitva hagyják ezt a kérdést, mert lehet más irányt fog venni, mint az eredeti történet.

#3 – Arya és Sansa viszonya rendeződni fog?

game-of-thrones-arya-stark

Kisujj manipulációjának köszönhetően sikerült összeugrasztani a Stark lánytestvéreket olyannyira, hogy Arya elég csúnyán megfenyegette Sansa-t. Azt tudjuk, hogy Arya elképesztő kiképzést kapott a Sokarcú Isten házában, ahol a kémkedést képességét tökéletesre fejlesztette, amit az utóbbi részekben Kisujjon is alkalmazott, aki egy egyszerű csellel vezette rá Arya-t az irányított üzenet megtalálására. Kérdés, hogy Arya tényleg bevette-e ezt az egészet, vagy ez is csak a bonyolult tervének egy kis szelete? Tudjuk, hogy Kisujj a legmesteribb cselszövő a történetben, kérdés, hogy túl tud e járni a fiatal, de annál tehetségesebb lány eszén?

#4 – Mi lesz a Greyjoy család sorsa?

yara-and-theon-greyjoy-in-the-winds-of-winter-game-of-thrones

Akárhogy is alakul a történet, valahogy Theon-nak sosem fordul jóra a sorsa. Miután megcsonkította és a végletekig kínozta Ramsey, végül sikerült megszöknie és nővére oldalán folytatni az életét. Ezután jött az őrült Euron, aki megölte édesapjukat, majd magáénak követelte a trónt. Elmenekültek, majd Euron a 7. évadban lecsapott rájuk, ahonnan végül Theon-nak sikerült megmenekülni, de sajnos Yara ezt nem mondhatja el magáról. Vajon Theon-nál egyszer csak elgurul a gyógyszer és mészárlásba kezd? Yara túl fogja élni nagybátyja kínzásait?

#5 – A Clegane testvérek végül összecsapnak majd egy végső harcban?

rory-mccann-as-sandor-clegane-in-game-of-thrones-season-7

A két testvér története elég rosszul indult, ugyanis az agresszív Hegy örökre nyomott hagyott a Véreb fején azzal, hogy belenyomta a fejét az égő parázsba. Azóta csak kerülgették egymást Királyvár udvarában, hiszen mindketten kiváló harcosok. Egyszer már az első évadban volt egy kisebb harcuk, a lovagi tornán, de az sajnos félbe is szakadt a Robert király utasítására, azóta nem is látták egymást. Kérdés, hogy vajon lesz e végső leszámolás? Mi lesz ezzel a szállal? Vagy valamelyikük életét veszti? (bár a Hegynek nehéz lenne, hiszen eleve nem él, vagyis nincs arra szó, amilyen állapotban van)

#6 – Mikor derül ki, hogy kik voltak valójában Jon szülei?

landscape-1490974265-game-of-thrones-season-7-trailer-jon-snow

Vagyis inkább Bran mikor hajlandó elmondani valakinek, hogy Jon nem egy északi fattyú, hanem egy Stark és egy Targaryen leszármazottja, ráadásul így Daenarys féltestvére, ami persze nem akadályozza meg őket a szerelembeesésben, hiszen a Targaryen-ek házasodtak egymással.

#7 – Vajon a kedvenc álompárunk egymásra talál valaha?

la-et-game-of-thrones-season-7-brienne-20170420

Egyértelműen a legjobb párosítás lenne a falon túli Tormund és a hozzá tökéletesen passzoló Brienne. Sajnos egyelőre a harcos amazon semmilyen jelét nem adta arra, hogy ennek bármilyen realitása is lehetne, de Tormund-ot ez természetesen nem bántja, ő hiszi, hogy ha visszatér, akkor övé lesz élete szerelme, a harcos amazon.

#8 – Mit fog tenni Cersei a ‘nagy találkozáson’?

screen_shot_2017_08_25_at_12-27-24_am

Az utolsó részben már tudjuk, hogy Cersei, Dany és Jon találkozni fognak, hogy Jon-ék megmutassák a holtak seregének egy tagját, hogy végre elhiggyék, nem egymás között kellene háborúzni, hanem felkészülni az Éjkirály támadására, akinek ráadásul már saját sárkánya is lett…
Emellett számos egyéb kérdést is fel lehetne tenni a sorozat bármelyik szereplőjével kapcsolatban, annyira szövevényes az egész történet. Ma este, illetve holnap remélem választ kapunk pár kérdésre, hogy lehúzhassuk a listáról.

 

Forrás: The Verge

További Geek

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom