Connect with us

Hirdetés

technokrata

Veszélyes lehet a téli gumi a nyári időben

continental

Garázs

Veszélyes lehet a téli gumi a nyári időben

Veszélyes lehet a téli gumi a nyári időben

A Continental ismét népszerű Lego promócióval várja az autósokat a gumiszervizekben

A tartós fagyok elmúltával és a tavaszi időjárás beköszöntével elérkezett az abroncscsere ideje is.

A jelenlegi körülmények között még lényegesebb, hogy odafigyeljünk családunk és szeretteink biztonságára. Amennyiben szükséges kimozdulnunk otthonról, és az autós közlekedést választjuk, fontos, hogy a gépkocsi megfelelő állapotban legyen, beleértve ebbe a gumiabroncsokat is.

Járműveink megfelelő felkészítése a tavaszi és nyári hónapokra hasonlóan fontos, mint amikor a téli szezonra készülünk. Hiába tűnik utóbbi lényegesebbnek a zord időjárási körülmények miatt, fontos tisztában lennünk azzal, hogy a megfelelő gumiabroncsok használata a melegebb hónapok során is a biztonságunkat szolgálja. „Sajnos még mindig él az autósok körében az a tévhit, hogy a puhább keverékkel készülő téli abroncsok jobban tapadnak melegebb időjárási körülmények között, azonban ennek éppen az ellenkezője igaz. A melegebb évszakban a téli abroncsok fékútja jelentősen megnő, irányíthatóságuk pedig rosszabb, mint a nyári gumiabroncsoké” – figyelmeztet Menkó Illés, a Continental Hungaria Kft. szakértője.

Mi alapján válasszunk nyári abroncsot?

A gumiabroncsok cseréjét elvégző szervizekben szakértő tanácsot és segítséget kaphatunk a márkákkal és különböző abroncs típusokkal kapcsolatban, emellett érdemes lehet gumiabroncs tesztek eredményeit is figyelembe venni.

„A választás során mindenképpen számításba kell vennünk saját autóhasználati szokásainkat, kitérve arra, hogy milyen rendszerességgel, átlagosan milyen távon, milyen körülmények között használjuk gépjárművünket”

– hívta fel a figyelmet Menkó Illés. A választást az előző szezon hatalmas sikerére való tekintettel a Continental ismét Lego promócióval segít megkönnyíteni. Az akció során, akik egy garnitúra (4 db) nyári Continental személygépjárműabroncsot vásárolnak és szereltetik fel részt vevő kereskedőknél, értékes Lego ajándékok közül választhatnak.

Fontos a rendszeres ellenőrzés

„A leszerelt téli abroncsokat, illetve a felszerelésre váró nyáriakat mindig alaposan nézzük át, látható sérüléseket, a futófelületbe vagy az oldalfalba fúródott tárgyakat keresve”

– javasolja a Continental szakértője. Emellett nagy hangsúlyt kell fektetni a gumiabroncsok rendszeres ellenőrzésére. Utóbbi esetében különösen fontos odafigyelni a kerekek kiegyensúlyozottságára annak érdekében, hogy elkerüljük a menet közben jelentkező kellemetlen vibrációt. A kerekek megfelelő kiegyensúlyozottsága nem csak a jármű egyenletesebb gördülését eredményezi, hanem csökken a gumiabroncsok kopásának mértéke, valamint az autó felfüggesztése sem károsodik.

A szezonális abroncscserének köszönhetően biztonságosabbá tehetjük az utazást, azonban emellett egészségünk megőrzéséről sem szabad megfeledkeznünk. A Magyarországon jelenleg is hatályban lévő kijárási korlátozás értelmében lakóhelyünk elhagyására csak indokolt esetben kerülhet sor, a rendelet szerint a gépjárműszervizek (gumiszervizek) látogatása is alapos indoknak minősül. A szervizben tett látogatásunk során is tartsuk be a hivatalos szervek által a koronavírus terjedésének megfékezése céljából kiadott higiéniás és egyéb ajánlásokat, illetve az adott szerviz kapcsolódó ajánlásait, gyakorlatát. 

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés