Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vezetés közbeni mobilozás az egyik legidegesítőbb szokás a magyar autósok szerint

Garázs

A vezetés közbeni mobilozás az egyik legidegesítőbb szokás a magyar autósok szerint

Kép: Motor1.com

A vezetés közbeni mobilozás az egyik legidegesítőbb szokás a magyar autósok szerint

Az indexelés elmulasztása, a veszélyes előzés és a mobiltelefon-használat a legidegesítőbb szokások az utakon

A magyar autósok 67%-a szerint idegesítő, ha valaki használja a mobilját vezetés közben. – derül ki Európa egyik vezető gumi- es autószerviz hálózatának, a KwikFit internetes felméréséből. A közlekedésbiztonsági kérdőívet több mint 1000 jogosítvánnyal rendelkező autóvezető töltötte ki minden korosztályból.

A felmérésből kiderül, az autósok több mint fele, 57%-a nem használ kihangosítót vezetés közben. A legtöbben navigáció miatt nyúlnak  telefonjukhoz (58%), de sokan felveszik, ha csörög (38%).

A volán mögött legkevesebbet az 56 évnél idősebb korosztály mobilozik (17%), a legaktívabbak a 31 és 40 év közöttiek, 47%-uk legalább egyszer már használta kihangosító nélkül a telefonját az elmúlt egy évben.

Lakott területen többen mobiloznak, mint városon kívül. A vezetés közbeni mobilhasználók 95%-a használja autóját többnyire lakott területen, ezzel szemben autópályán 34%-uk.

Az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság tájékoztatása szerint az októberben tapasztalható magas baleseti szám átlagosra csökkent, november utolsó hetében azonban tíz balesetben tízen haltak meg Magyarország közútjain. Gyalogos- és kerékpáros gázolásokból történt a legtöbb, a rossz látási viszonyok veszélyesebbé teszik a közlekedést.

“A gépjárművezetők szerinti legidegesítőbb pontok egyben a legveszélyesebbek is. Nincs elfogadható indok arra, hogy miért veszélyeztetjük saját és a más autós vagy gyalogos épségét veszélyes előzéssel, lespórolt indexeléssel vagy mobiltelefon-használattal. Európa és Magyarország egyik vezető gumi- és autószerviz hálózataként arra törekszünk, hogy ügyfeleink járműveit a lehető legbiztonságosabbá tegyük, azonban legalább ennyire fontos a sofőrök odafigyelése is ahhoz, hogy az utak biztonságosabbak legyenek.”

– nyilatkozta Marx Károly, a KwikFit magyarországi műszaki igazgatója.

mobilozás

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés