Connect with us

Hirdetés

technokrata

Saját okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Garázs

Saját okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Kép: lg.com

Saját okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az autókra szabott webOS-rendszer a Microsoft platformjával együttműködve növeli a járművek által nyújtott felhasználói élményt

Az LG Electronics (LG) az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI).

A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

Az új rendszer a felhőn keresztül a Microsoft Power BI elemzőszolgáltatáshoz továbbítja a jármű által generált adatokat, illetve az audio, video és navigációs (AVN) felhasználási előzményeket, amelyek segítenek a felhasználói élmény fokozásában, illetve a jármű biztonságának és élettartamának növelésében. A felhőszolgáltatást a hamarosan megjelenő webOS Auto platformba is beépítik, hogy lehetővé váljon a járművön belüli felhasználói élmény fejlesztése. Frankfurtban a webOS IVI rendszerében elérhető partnerszolgáltatásokat is bemutatják.

Az LG szoftverplatformján, az intelligens eszközök millióin futó webOS-en alapuló webOS Auto egy okosautókhoz fejlesztett, Linux alapú IVI platform. Az okosotthonokban szerzett tapasztalatra alapozva az autógyártóknak és a beszállítóknak biztosítja azt a szoftverek fejlesztéséhez szükséges hatékonyságot és rugalmasságot, amely segítségével megteremthető a járműbe épített élmény következő generációja.

„A Microsofttal való együttműködés révén arra törekszünk, hogy megerősítsük az LG autóipari IVI platformját, és az MCVP által biztosított technológiák kihasználásával felgyorsítsuk az okosjárművek elterjedését”

— mondta Helen Choi, az LG Electronics CTO részlegének alelnöke.

„Mind több partnerünk révén szolgáltatások széles körét kínáljuk, ezzel folytatva a webOS Auto ökoszisztéma fejlesztését.”

„Az okosautók gyorsan növekvő világában az LG webOS Auto és a Microsoft Connected Vehicle Platform integrálása a járműadatokat tartalmazó digitális visszacsatolások hozzáadott értéke révén jelentős előnyökkel jár majd az autógyártók számára”

— mondta Tara Prakriya, a Microsoft MCVP és mobilitás partnerprogramjaiért felelős programmenedzsere.

„Együttműködésünk az LG-vel kibővíti ökoszisztémánkat, és a teljesen új, AI-alapú tapasztalatok és funkcionalitások segítségével a járművekben konténer alapú digitális szolgáltatások nyújtása is lehetségessé válik.”

A világ legnagyobb autóipari kiállítását (IAA, Nemzetközi Autókiállítás) szeptember 12. és 23. között Frankfurtban rendezik meg.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés