Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Ford – Volkswagen kiterjeszti globális együttműködését

Garázs

A Ford – Volkswagen kiterjeszti globális együttműködését

A Ford – Volkswagen kiterjeszti globális együttműködését

A Volkswagen a Forddal közösen fektet be az Argo AI-ba, az autonóm gépjármű-platform vállalatba, több mint 7 milliárd dollár értékben. Az összefonódás lehetővé teszi mindkét autógyártó számára, hogy önállóan integrálják az Argo AI önvezető rendszerét saját járműveikbe, páratlan globális méretet biztosítva

A Ford Motor Company és a Volkswagen AG ma bejelentette, hogy globális szövetségüket az elektromos járművekre is kiterjesztik – és együttműködnek az Argo AI-vel az autonóm járműtechnológia bevezetésében az Egyesült Államokban és Európában – az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében miközben mindkét vállalatnál javul a versenyképesség valamint a költség és tőke hatékonyság.

F.l.t.r.: Volkswagen CEO Dr. Herbert Diess, Argo AI CEO Bryan Salesky and Ford President and CEO Jim Hackett.

F.l.t.r.: Volkswagen CEO Dr. Herbert Diess, Argo AI CEO Bryan Salesky and Ford President and CEO Jim Hackett.

A Volkswagen vezérigazgatója, Dr. Herbert Diess, a Ford elnök-vezérigazgatója, Jim Hackett, valamint az Argo AI vezérigazgatója, Bryan Salesky bejelentette, hogy a Volkswagen csatlakozik a Fordhoz az Argo AI-ban, az autonóm járműtechnológiai platform vállalatnál.

A Forddal és a Volkswagennel együttmûködve az Argo AI önvezetõ-rendszere (SDS) lesz az elsõ számú kereskedelmi forgalmazási tervvel rendelkező rendszer az európai és az amerikai piacon. Ezen túlmenően, az Argo AI platformja mindkét autógyártó globális lehetőségeit figyelembe véve, az eddigi legnagyobb földrajzi elterjedési potenciállal rendelkezik. A Volkswagen és a Ford önállóan integrálja az Argo AI SDS-jét a célirányosan fejlesztett járművekbe, hogy támogassa a különféle személy és áruszállítási kezdeményezéseket mindkét vállalatnál.

Az Argo AI továbbra is arra törekszik, hogy SAE 4-es szintre képes SDS-t nyújtson az utazás-megosztási és áruszállítási szolgáltatások esetében a sűrű városi területeken.

A Ford és a Volkswagen egyenlő részesedéssel rendelkeznek az Argo AI-ban, és a Volkswagen és a Ford együttesen jelentős többséggel fog rendelkezni. A fennmaradó részt az Argo AI alkalmazottainak ösztönző alapjaként fogják felhasználni. A teljes tranzakció szabályozási jóváhagyások és zárási feltételek függvénye.

Volkswagen CEO Dr. Herbert Diess and Ford President and CEO Jim Hackett.

Volkswagen CEO Dr. Herbert Diess and Ford President and CEO Jim Hackett.

„Míg a Ford és a Volkswagen továbbra is függetlenek és versenyképesek maradnak a piacon, de egy csapatba rendeződve és az Argo AI-val közösen dolgozva ezen a fontos technológián, egyedülálló teljesítmény, méret és földrajzi hatás elérését teszi lehetővé számunkra”

– mondta Hackett.

„A különböző területeken elérhető szinergiák feloldása lehetővé teszi számunkra, hogy bemutassuk a globális szövetségünk erejét az intelligens autók terén egy intelligens világ számára.”

A vállalati vezetők azt is bejelentették, hogy a Ford lesz az első addicionális autógyártó, aki a Volkswagen elektromos jármű-architektúráját és a moduláris elektromos platformot – vagy MEB-t – 2023-tól kezdődően a nagy sorozatú, nulla kibocsátású járművek gyártásához használja Európában.

A Ford azt tervezi, hogy több mint 600 000 európai gépkocsit gyárt majd hat év alatt az MEB-architektúrával, és egy második, teljesen új, az európai vevőknek szánt Ford modellről is tárgyalnak. Ez támogatja a Ford európai stratégiáját, mely továbbra is az erősségeire építene – beleértve a kishaszonjárműveket, a crossovereket és az importált ikonikus járműveket, mint a Mustang és az Explorer.

A Volkswagen 2016-ban kezdte fejleszteni MEB-architektúráját, mintegy 7 milliárd dollárt fektetve ebbe a platformba. Az autógyártó ezen platformra tervez a következő évtizedben csak a Volkswagen Csoport számára mintegy 15 millió autót gyártani.

A Ford számára a Volkswagen MEB-architektúrájának használata a több mint 11,5 milliárd dolláros elektromos autókra szánt világméretű befektetésének része, és a Ford azon elkötelezettségét is támogatja, hogy európai ügyfeleinek széles választékban kínáljon elektromos járműveket, miközben fenntarthatósági kötelezettségeit is teljesíti.

„A jövőt tekintve, még több ügyfél és a környezet fog hasznot húzni a Volkswagen piacvezető EV architektúrájából. Globális szövetségünk egyre nagyobb lehetőségeket kezd felmutatni, és az együttműködés további lehetőségeit is vizsgáljuk”

– mondta Diess.

„A MEB nagyságának növelése csökkenti a nulla kibocsátású járművek fejlesztési költségeit, lehetővé téve az elektromos járművek szélesebb körű és gyorsabb globális bevezetését. Ez javítja a két vállalat pozícióit a nagyobb tőkehatékonyság, a további növekedés és a jobb versenyképesség révén.”

A szövetség, amely a Volkswagen és a Ford az Argo AI-ban végrehajtott közös beruházásain kívüli együttműködésre is kiterjed, nem jár a két vállalat közötti kölcsönös tulajdonjoggal, és független az Argo AI-be történő befektetésektől. A szövetséget egy közös bizottság irányítja, amelyet Hackett és Diess vezeti, és amely magában foglalja mindkét vállalat felsővezetőit.

A cégek terveznek egy globálisan forgalmazott közepes méretű pick-up teherautót is, mely 2022-ben kerülne piacra, melyet további kisáruszállítók követnének.

Ford – Volkswagen expand their global collaboration to advance

 Egyenlő részvényesek az Argo AI-ben

A Volkswagen 2,6 milliárd dollárt fektet be az Argo AI-be azáltal, hogy 1 milliárd dolláros finanszírozást vállal, és az 1,6 milliárd dolláros Autonomous Intelligent Driving (AID) cégét is bevonja, amely több mint 200 alkalmazottal rendelkezik – többségük a Volkswagen csoport számára fejlesztett önálló vezetési technológiát.

A tranzakció részeként három év alatt a Volkswagen 500 millió dollárért vásárol Argo AI részvényeket a Fordtól. A Ford a korábban bejelentett 1 milliárd dolláros készpénzes kötelezettségvállalásából még hátralévő 600 millió dollárt is befekteti az Argo AI-ba.

A teljes tranzakció az Argo AI értékét összesen több mint 7 milliárd dollárban határozza meg.

Mindkét autógyártó jelentős potenciált lát, beleértve a jövedelmező növekedést is, az új, az autonóm technológiához kapcsolódó üzleti területekbe való befektetésben.

Az Argo AI szorosan együttműködik a Forddal és a Volkswagennel, hogy olyan, az autógyártók számára szükséges autonóm járműtechnológiát biztosítson, amivel teljes körűen integrált, önálló vezetésű járműveket tudnak sorozatban gyártani, melyek alkalmasak a biztonságos, megbízható és tartós alkalmazásra a megosztási szolgáltatásokban és az áruszállításban egyaránt.

„Az Argo AI szerencsés, hogy egyértelmű küldetésünknek és a partnerek fejlődés iránti elkötelezettségének köszönhetően világszínvonalú csapattal rendelkezhet, és az AID alkalmazottakkal együtt olyan globális munkaerővel rendelkezünk, ami további kiemelkedő tehetségeket fog vonzani”

– mondta Salesky , az Argo AI társalapítója.

„A Fordnak és a Volkswagennek köszönhetően az Argo AI technológia egy nap majdnem minden piacra eljuthat Észak-Amerikában és Európában, miközben több márkánál és a járművek széles választékában alkalmazzák majd. ”

A Münchenben, Németországban található AID lesz az Argo AI új európai központja, és az AID jelenlegi vezérigazgatója Karlheinz Wurm fogja vezetni. Az AID-alkalmazottakkal együtt az Argo AI által világszerte foglalkoztatottak száma világszerte 500-ról több mint 700 alkalmazottra fog nőni.

A Pittsburgh Pa., központhoz csatlakozva az új helyszín egyidejűleg az Argo AI első európai, és világszerte az ötödik mérnöki központja lesz, csatlakozva a Dearborn Mich.; Cranbury, NJ; és Palo Alto, Calif. helyszínekhez. A Forddal együttműködve az Argo AI technológiai teszteléseket végez Miamiban és Washington D.C.-ben egyaránt, ahol együtt tervezik a kereskedelmi szolgáltatások bevezetését.

Ford – Volkswagen expand their global collaboration to advance

A Ford 600 000 járműben használja majd a Volkswagen MEB Elektromos Jármű Architektúráját

A Ford egy új, MEB-platform alapú EV modellt tervez megalkotni, melynek gyártását 2023-ban kezdik meg Köln-Merkenichben, Németországban. A Volkswagen az MEB alkatrészeket és részegységeket a kollaboráció részeként nyújtja.

A két vállalat folyamatosan vizsgálja azokat a további területeket, ahol együttműködhetnek az elektromos autókon – mindkettő számára kulcsfontosságú stratégiai prioritásként a fenntartható és megfizethető mobilitásra való áttérés felgyorsítása érdekében.

A Forddal kötött megállapodás a Volkswagen elektromos stratégiájának sarokköve, amely támogatja az e-mobilitási iparág növekedését és segíti a globális erőfeszítéseket a párizsi 2050-es megállapodás elérése érdekében.

A kisáruszállító és Pickup együttműködés folytatódik

A Ford és a Volkswagen továbbra is együttműködik a korábban bejelentett terveik szerint a kereskedelmi kisáruszállítók és a közepes méretű pickup-ok gyártásában lévő erősségeik kiaknázásában. Ezen modellcsaládokon végzett együttműködés jelentősen javítja mindkét vállalat hatékonyságát.

A Ford a korábban bejelentett közepes pickup-okat megtervezi, és gyártja majd mindkét vállalat ügyfeleinek Európában, Afrikában, a Közel-Keleten, az Ázsia-csendes-óceáni térségben és Dél-Amerikában, a kisteherautók már 2022-ben megjelenhetnek a fontosabb piacokon.

A Ford 2022-től kezdve mindkét vállalat részére nagyobb méretű kereskedelmi haszongépjármű gyártását is tervezi az európai ügyfelek számára, míg a Volkswagen az európai és egyéb globális piacokon értékesítendő városi furgont kíván fejleszteni, és gyártani.

A Volkswagen és a Ford világszerte erős, egymást kiegészítő pickup és kisáruszállító választékkal rendelkezik, népszerű modellekkel, köztük olyanokkal mint a Ford Transit és Ranger, valamint a Volkswagen Transporter, a Caddy és az Amarok.

Mivel mindkét vállalat a közepes pickup-ok és kereskedelmi kisteherautók iránti globális kereslet növekedését várja az elkövetkező öt évben, ezeken a kulcsfontosságú szegmensekben való együttműködés lehetővé teszi a jobb technológiák és az innováció gyorsabb elérését – jobb üzemkapacitás-kihasználással.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés