Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európai autógyártók az IBM AI és felhőalapú megoldásaival száguldanak át a digitális transzformáció következő szakaszába

Garázs

Európai autógyártók az IBM AI és felhőalapú megoldásaival száguldanak át a digitális transzformáció következő szakaszába

Kép: Motor1.com

Európai autógyártók az IBM AI és felhőalapú megoldásaival száguldanak át a digitális transzformáció következő szakaszába

A Volkswagen, a Moovster és a Vinturas az IBM-et választotta partneréül, hogy az iparági folyamatokat átható új üzleti megoldásokat hozzanak létre

Az IBM bejelentette, hogy olyan európai vállalatokkal kötött együttműködést, mint a Volkswagen (Németország), a Moovster (Németország) és a Vinturas (Hollandia), hogy a vállalat hibrid felhőalapú és MI-szolgáltatásai révén közösen formálhassák az autóipar jövőjét.

„A járművekkel való kapcsolatunk és a mobilitás élménye várhatóan drasztikusan megváltozik az elkövetkező évtizedben. A mesterséges intelligencia és a hibrid felhő kulcsfontosságú mozgatórugói a fejlődő üzleti modelljeinknek, mint például az utastérben és a járművön kívüli személyre szabott digitális szolgáltatások.” 

– mondta el Dirk Wollschlaeger, az IBM globális autóipari, légiközlekedési és védelmi iparágának vezérigazgatója.

Az IBM 2017 szeptemberében felmérést készített a világ autóipari vezetőinek körében. A megkérdezettek 73 százaléka vélte úgy, hogy mivel a digitális technológiák újradefiniálják kapcsolatunkat járműveinkkel, a jövő szolgáltatásait a fogyasztókkal együtt, őket bevonva kell létrehozni. Az IBM ezen digitális megújulás érdekében felhőalapú és MI-megoldásokat használ, ideértve az IoT-t és a Blockchain megoldásokat is.

Bemutatjuk az IBM partnereit

A Volkswagen Sachsen a németországi Zwickau-ban annak feltételeit teremti meg, hogy a Volkswagen-csoport elérje az évente több mint egymillió elektromos jármű értékesítésére vonatkozó célkitűzését 2025-ig. A VW Sachsen az IBM-mel karöltve dolgozik az SAP S / 4HANA™ bevezetésén, amely kísérleti projektként a Volkswagen Passenger Cars márka világméretű pénzügyi folyamatainak racionalizálására törekszik.

A müncheni székhelyű Moovster egy közlekedési és MI start-up. A cég egy új szolgáltatási platformot (Mobility-as-a-Service) fejlesztett, amely a munkaadók, munkavállalók, állampolgárok és intelligens város rendszerek számára teszi lehetővé a kapcsolódást és azt, hogy használatával a közlekedési viszonyok előnyösen változhassanak a nagyvárosokban. A Moovster rugalmasabbá teszi a mindennapi utazást, segít a felhasználóknak takarékoskodni, jutalmazza a fenntartható és egészséges közlekedési szokásokat. A mai túlzsúfolt, forgalmas városok problémájára válaszolva a start-up arra ösztönözi a felhasználókat, hogy válasszanak alternatív közlekedési módokat, mint például a kerékpár, az elektromos roller, a telekocsi vagy a tömegközlekedés. Az alkalmazás az IBM Cloud-ban fut, és a getmoovster.com oldalon követhető.

A holland autóipari logisztikai cég, a Vinturas, az IBM Blockchain technológiát alkalmazza, hogy segítse az új- vagy használtautó vásárlást. A blockchain technológiára építve a Vinturas megoldása képes leváltani a papíralapú rendszereket, nagyobb átláthatóságot és hatékonyabb folyamatokat biztosítva

ezáltal a gyártási és logisztikai láncban, melyen egy jármű keresztülmegy egészen a vásárlóig. A követhetőbb és átláthatóbb digitalizált folyamatok hozzájárulnak a vásárlói bizalom növekedéséhez, csökkentik az ÁFA fizetési kötelezettséget, a benzinköltséget, valamint segítenek visszaszorítani a behozatali vámmal kapcsolatos csalásokat, amelyek évente több milliárd euró kárt okoznak Európában.

A szlovén Elaphe Propulsion Technologies is az IBM Cloud-ot választotta, hogy az IBM IoT technológiaiját használva tegye még biztonságosabbá a következő generációs önálló vagy csatlakoztatott elektromos és hibrid járműveket. Az IBM Cloud révén az Elaphe képes az útviszonyokról és a jármű teljesítményéről valós idejű adatokat elemezni, így biztosítva értékes információkat azon járművek fejlesztéséhez és üzemeltetéshez, amelyek a vállalat kerékbe épített hajtásrendszerét használják.

Az Audi UK a BBH-t és az IBM iX-et bízta meg, hogy a különböző Audi modellekbe szerelt digitális megoldásokat újragondolják, és új márkaélményt hozzanak létre a vezető és az utasok által használt digitális szolgáltatásokban. Az IBM iX és a BBH egy olyan új megoldáson dolgozik, amely ötvözi a stratégiai gondolkodást, a kreativitást és a technológiát, támogatva az Audit a digitális megújulásban.

 

További információ: https://www.ibm.com/hu-hu/

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés