Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét bővült az elektromosautó-töltők piaca, bemutatkozik a magyar székhelyű Optimum Way Kft.

Garázs

Ismét bővült az elektromosautó-töltők piaca, bemutatkozik a magyar székhelyű Optimum Way Kft.

Ismét bővült az elektromosautó-töltők piaca, bemutatkozik a magyar székhelyű Optimum Way Kft.

Nem kisebb üzleti célkitűzéssel kezdte meg munkáját az elektromosautó-töltők piacán az Optimum Way Kft., mint a villámszegmens első helyének megszerzése.

Az önbizalomra minden okuk megvan: az elektromos autók számának bővülését a töltői hálózat gyengeségei hátráltatják a legjobban. A cég az általa forgalmazott, csúcsminőségű Enel X töltők telepítésével járul hozzá az ország elektromos autóval történő átutazhatóságához.

 szentkiralyi-szabo-sandor_enel-x-juicepump

A Belügyminisztérium nyilvános adatai alapján 2018. július 31-én 7112 darab elektromos autó szerepelt a hatóság nyilvántartásában; a várakozások szerint 5 év múlva ez a szám 30 000 darabra nőhet majd. A futásteljesítmény alapján kalkulált jövőbeni közösségi töltőszám 2300-2400 egységet mutat, melyekből 735 várhatóan villámtöltő formájában segíti majd az elektromos autóval utazókat. A jelenlegi helyzet azonban jóval szerényebb: 262 közösségi töltőállomás működik Magyarországon, a legtöbb alacsony teljesítményű készülék formájában. A magyar tulajdonban lévő Optimum Way Kft. a robbanás előtt álló piac által kínált lehetőségeket igyekszik kihasználni. Az olasz energiaipari óriás, az Enel hazai stratégiai partnereként, a Nyugat-Európában már bizonyított Enel X márkájú töltők forgalmazásával egy olyan töltőhálózat kiépítésében kíván szerepet vállalni, amely biztosítja az ország elektromos autóval történő átutazhatóságát.

Alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez, az otthoni felhasználás mellett a közösségi helyekre (benzinkutak, bevásárlóközpontok, parkolók stb.) kihelyezett oszlopok egy időben két elektromos autót is töltenek majd: DC (villám) töltéssel 50 kW teljesítményre, AC (normál) töltéssel 22 kW vagy 43 kW leadására képesek. Előbbi 25-30, utóbbi 60-90 perc alatt hozza 80-90%-os szintre az akkumulátorokat. Fizetni az okoskészülékek által biztosított elszámolási módszer valamelyikével (pre-paid kártyákkal vagy előfizetéses konstrukciókkal) lehet majd.

juicepole

Az Enel X JuicePump és JuicePole berendezések mindkét, Európában forgalmazott autóknál leginkább használt csatlakozó szabványt támogatják (CCS Type 2 és CHAdeMO), így a Magyarországon is elérhető elektromosautó-típusok (BMW, Volkswagen, Nissan, Kia, Mitsubishi, Citroen, Peugeot, Tesla stb.) tulajdonosai könnyedén használhatják majd a töltőket.

Az Optimum Way már több töltőpont kihelyezéséről tárgyal, a cél az országos lefedettség.

A gyors és biztonságos autótöltés növeli a felhasználói élményt, és biztosítja az ország zökkenőmentes átutazását. Célunk, hogy a parkolás alatt az adott élethelyzetben elvárható időtávon belül menetkészre töltsük az elektromos autókat, legyen szó egy gyors bevásárlásról vagy egy étteremben elfogyasztott ebédről.”

– mondta el Szentkirályi-Szabó Sándor, az Optimum Way ügyvezetője.

A cég gondol az elektromos autójukat otthon töltő tulajdonosokra is: a kínálatukban szereplő, JuiceBox okostöltő akár 22kW teljesítményre is képes, így az otthoni elektromos hálózatra csatlakoztatva egy éjszaka alatt tölti fel az autó akkumulátorait.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés