Connect with us

Hirdetés

technokrata

300 db Volkswagen up!-al indult útjának a MOL Limo szolgáltatás

Garázs

300 db Volkswagen up!-al indult útjának a MOL Limo szolgáltatás

300 db Volkswagen up!-al indult útjának a MOL Limo szolgáltatás

Elindult Budapesten a Mol Limo, a Mol Bubi mintájára kialakított közösségi autómegosztó szolgáltatás. Budapesten 200 darab benzines Volkswagen up! és 100 darab elektromos Volkswagen e-up! modellt vehetnek majd igénybe az érdeklődők, valamint a cég elektromos töltőhálózat kiépítését is elkezdte a régióban.

Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztási szolgáltatásokért felelős igazgatója sajtótájékoztatón ismertette, hogy a Mol Limo szolgáltatási területe 60 négyzetkilométeren a főváros tíz kerületére, a frekventált belső és külső kerületekre terjed ki. Az autók közterületen történő parkolásáért a felhasználóknak nem kell fizetniük. Hozzátette, hogy terveik szerint a 300 automata váltós Volkswagen járművel induló flotta 2020-ra a duplájára nő, és a főváros egész területén igénybe lehet venni, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret pedig akár már idén elérheti.

 

Néhány éven belül kivezetik a benzines autókat a flottából, amely attól kezdve kizárólag elektromos kocsikból áll, és az infrastruktúrafejlesztésnek köszönhetően a Mol töltőállomásain gyorsan és kényelmesen föl lehet majd tölteni.

Ratatics Péter elmondta, a vállalat a NEXT-E konzorcium tagjaként az egész régióban fejleszti a hálózatot, három éven belül a Fekete-tengerig és az Adriáig 252 új elektromos töltővel biztosítja az átjárhatóságot az elektromos járművek számára.

A sajtótájékoztatón arról is szó esett, hogy az autómegosztás (car sharing) kipróbált és bevált megoldás, Európában csaknem 5,8 millió felhasználó 68 ezer ilyen autót használ, ami a világ összes megosztott járművének körülbelül a fele. A tapasztalatok szerint minden megosztott használatú jármű 5-10 magántulajdonút vált ki, ami csökkentheti a forgalmat és a parkolási területet, ezzel több területet hagy a városok lakóinak, és hozzájárul a légszennyezés mérsékléséhez.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés