Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az összekapcsolt autókban a jövő: közös kutatás-fejlesztési projektet indít az LG és a Qualcomm

Garázs

Az összekapcsolt autókban a jövő: közös kutatás-fejlesztési projektet indít az LG és a Qualcomm

Az összekapcsolt autókban a jövő: közös kutatás-fejlesztési projektet indít az LG és a Qualcomm

A két cég 5G megoldások és összekapcsolt jármű technológiák fejlesztésén dolgozik együtt

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a Qualcommal közös fejlesztésbe kezd, hogy új megoldásokat dogozzon ki a következő generációs hálózatba kapcsolt autós rendszerek számára. A két cég közös kutatóközpontot is létrehoz Dél-Koreában, hogy autókba építhető 5G kapcsolatot és olyan, C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything, azaz a környezetével — pl. más járművekkel, eszközökkel, a közlekedési infrastruktúra elemeivel — mobilhálózaton keresztül kommunikáló jármű) technológiákat fejlesszenek, melyek a következő generációs önvezető autók kulcsfontosságú elemei lesznek.

lg-qualcomm-partnership

A mobil innovációban vezető LG és a Qualcomm több évtizednyi kutatás-fejlesztési tapasztalatát és 5G mobiltechnológiával kapcsolatos tudását hasznosítja az együttműködésben. Az 5G kulcsfontosságú az összekapcsolt jármű platformok kialakításánál: ötször sebesebb kommunikációt és tízszer rövidebb késleltetést biztosít a leggyorsabb LTE technológiánál, így képes arra, hogy kellő gyorsasággal szolgáltasson adatokat egy valós vezetési szituációban.

A Harmadik Generációs Együttműködési Projekt (Third Generation Partnership Project, 3GPP) részét képező C-V2X a DSRC-hez (azaz a rövid hatótávú Dedicated Short Range Communications technológiához) képest alacsonyabb költséggel jár, miközben megduplázza a működési időt, így minden létező mobilkommunikációs hálózatnál gyorsabb. Európa és Ázsia egyes részein a tesztelések és a szabványosítási eljárások már a 2020-as bevezetést szem előtt tartva zajlanak. E folyamatban fontos szerepet kap az LG Electronics, mely úttörő V2X innovációkat szállít, és 2013 óta piacvezető a gyorsan növekvő telematika (azaz a számítógép vezérlésű irányítástechnika) területén.

“Az LG célja, hogy vezető pozíciót szerezzen a következő generációs autóipari komponensek piacán e célunkat segíti, hogy a járműipari technológiákban szerzett tapasztalatunkat a Qualcommnak az LTE-től az 5G-ig terjedő korszerű összekapcsolt megoldásaival egyesítjük”

mondta Kim Jin-yong, az LG intelligens járműalkatrészek üzletágának ügyvezető alelnöke.

“Hiszünk benne, hogy a Qualcomm és az LG kutatási képességeit kombinálva olyan eredmények születnek majd, melyekre külön-külön nem lennénk képesek.”

“A C-V2X technológia továbbfejlesztését célzó együttműködés az LG-vel kialakított, hosszú időkre visszatekintő partnerségen alapul; azt demonstrálja, mennyire fontosnak tartjuk, hogy megbízható, fejlett technológiák kerüljenek az egymással és a világgal összekapcsolt önvezető autókba”

mondta Nakul Duggal, a Qualcomm Technologies termékmenedzsment alelnöke.

“Az autóipar egyértelműen az 5G felé halad; izgatottan várjuk a közös munkát az LG-vel, hogy a sofőrök minden elvárásának megfelelő megoldásokat szállíthassunk, és hogy a C-V2X technológiát elterjeszthessük a következő generációs járművekben.”

Az együttműködés központja Szöulban, az LG Electronics tudományos parkjában lesz.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés