Connect with us

technokrata

Megállapodást kötött a SEAT és a Telefónica az autóipari digitalizálás fellendítéséről

seat_telefonica_01_hq

Garázs

Megállapodást kötött a SEAT és a Telefónica az autóipari digitalizálás fellendítéséről

Megállapodást kötött a SEAT és a Telefónica az autóipari digitalizálás fellendítéséről

Együttműködés az információk közös felhasználásában és a városok és városkörnyéki régiók mobilitási megoldásainak kidolgozásában.

A SEAT elnöke, Luca  de Meo és a Telefónica Espańa elnöke,  Luiz Miguel Gilperez megállapodást írt alá az innovatív kezdeményezések fejlesztésére. A megállapodással a Telefonica  a SEAT stratégiai beszállítójává válik az információs technológiai terén. A megállapodásra a SEAT azon stratégiájának keretén belül kerül sor, amelynek célja, hogy a SEAT az összekapcsolt, digitalizált mobilitási megoldások terén meghatározó cégévé pozicionálja magát.

 

A vállalatok közötti megállapodás az együttműködés három fő területre összpontosít: az összesített adatokból nyert információk közös felhasználása a mobilitási megoldásoknál, az 5G-s  összekapcsolhatóság  alkalmazása a hálózatba kapcsolt gépkocsikban, valamint a digitális átállás projektjeinek kidolgozása a gyártás folyamataiba történő integrálása érdekében.

 „Ezzel a megállapodással, a SEAT megerősíti helyét, mint a szektor digitalizálásának meghatározó vállalata. Erőink egyesítése a Telefonicával, mint stratégiai partnerrel, lehetővé teszi számunkra, hogy nagy előrelépést tegyünk olyan mobilitási megoldások kínálatának terén, amelyek  az autóvezetők számára megkönnyítik az életet”

– mondta a SEAT elnöke, Luca de Meo, majd hozzátette:

„Ez az együttműködés  mindemellett lehetővé teszi azt is, hogy a technológiák felhasználásával olyan  projektek fejlesszünk ki, amelyek erősítik gyártási eljárásainkat és beszállítói kapcsolatainkat.”

A Telefonica Espańa elnöke, Luis Miguel Gilperez szerint:

„Az új technológiák valóban forradalmat indítanak be az autóiparban, és a Telefonica vezető partner szeretne lenni a SEAT ezirányú fejlődésében.Ez arra is kiterjed, hogyan fogja a Big Data és a Blockchain befolyásolni az autóipart, vagy milyen mértékben  lesz döntő az 5G az önvezető és hálózatba kapcsolt gépkocsik jövője számára. Ezek azok az innovációs területek, amelyeken a Telefonica és a SEAT együtt fog dolgozni.”

A megállapodás nagy hangsúlyt helyez az új technológiák alkalmazására és az 5G-s hálózatoknak az összekapcsolt és autonóm autózás eco-rendszerébe történő integrálásában. A Telefónica ötödik nemzedékhez tartozó hálózatának kiterjesztése minőségi ugrást kínál a távközlés minőségében, és a hálózatba kapcsolt gépkocsik tapasztalatainak felhasználásában. E kereten belül mindkét vállalat különböző innovációs műhelyekben fog dolgozni azzal a céllal, hogy alkalmazásokat javasoljon és értékeljen a technológiák gépkocsikba való beépítése szempontjából.

Mindezen túl az együttműködés bevezeti az Industry 4 fejlesztését és alkalmazását a gépkocsik gyártási  folyamatába. Ebben az értelemben a  Telefonica és a SEAT együttműködnek a Blockchain technológián alapuló koncepció  megvalósításában  annak érdekében, hogy javítsák az alkatrészek mozgásának követését a martorelli gyár ellátási láncában. Ilyen területek még az IoT-n , a Dolgok Internetén alapuló megoldások abból a célból, hogy erősítsék és  korszerűsítsék a beszerzés  menedzselését és a beszállítói kapcsolatotokat.

A megállapodás előirányozza az eszközök és közös mechanizmusok alkalmazását az adatok összegyűjtése, a vezetés és az elemzés megkönnyítésére, mindezt úgy, hogy közben tiszteletben tartják a felhasználó tulajdonosok magánéletének titkosságát, annak bizalmas jellegét és az átláthatóságot. A két vállalat együttműködik még a Big  Data előnyeinek feltárásában, a megosztott információk közös felhasználásában, az új mobilitási javaslatok megfogalmazásában, megtervezésében. Ebben az értelemben optimalizált megoldásokat dolgoznak ki azon városok és városi régiók számára, amelyek alkalmazzák az okos forgalom- és parkolás irányítást, és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő