Connect with us

Élménybeszámoló: Ilyen volt a Volkswagen CrashFest Budapest

img_3831

Garázs

Élménybeszámoló: Ilyen volt a Volkswagen CrashFest Budapest

Élménybeszámoló: Ilyen volt a Volkswagen CrashFest Budapest

A Volkswagen széttört golfokat hozott Budapestre a CrashFest nevű szakmai bemutató keretein belül.

A bemutatón láthattunk két steril tesztkörnyezetben széttört Golf VII-et, illetve pár alkatrészt mi is tönkretehettünk demonstrálva a gyári és az utángyártott közötti különbséget.

img_3864

A bemutató továbbá széleskörű tájékoztatást adott a Volkswagen legmodernebb aszisztens rendszereiről, és az esetleges balesetek utáni helyes kalibrálásról. Az előadás legfontosabb része azonban arra a tényre mutatott rá, hogy a drágább gyári alkatrészek vásárlásával egy újabb baleset esetén akár költéshatékonyabbak is lehetünk.

Ezt demonstrálták is. Két ugyanolyan (egy szürke és egy kék színű) Golf VII-est ütköztettek egy 40%-os átfedésű töréstesztben, ahol az autók 15 km/h-val csapódtak a falhoz, majd az egyik autóba véletlenszerűen kiválasztott gyártóktól vásárolt utángyártott alkatrészekkel javították meg a másikat pedig gyári alkatrészekkel. Ezután következett az újabb törésteszt, ahol a különbség már szembetűnő volt. Az utángyártott alkatrészekkel szerelt Golf-on először az volt a leg látványosabb különbség, hogy ebben kinyíltak a légzsákok, míg a gyári alkatrészekkel szerelt Golfban nem. Már szemmel láthatólag is megállapítható volt, hogy a gyári alkatrészekkel szerelt autón lényegesen kisebb sérülések keletkeztek, ezt a szakértők igazolták is később és megállapították, hogy az utángyártott alkatrészekkel javított gépkocsin 38, míg az eredeti alkatrészekkel javított gépkocsinál 15 alkatrész szorult cserére. Bár az első törésteszt után az eredeti alkatrészekre költött pénz majdnem a kétszerese volt az utángyártottaknak , azonban a  második törésteszt után már meg is fordult ez a mutató. A két törött Golfot egyébként el is hozták Budapestre és élőben is szemügyre lehetett venni a sérüléseket.

img_3838

A rendezvényen továbbá saját magunk is megtapasztalhattuk a gyári és az utángyártott alkatrészek közötti különbséget. Két kereszttartót, egy utángyártottat és egy gyárit vetettünk teszt alá, amiben a kereszttartókat a gyári értékekkel megegyező nyomással terheltük. A gyári alkatrész többet is teljesített mint a gyári értékek és a nyomás megszűnésével jelentős mértékben ugrott vissza, szinte az eredeti alakjára. Az utángyártott (egyébként Magyarországon vásárolt) kereszttartónál már nem volt ilyen fényes a helyzet, a gyári értékek felénél már elkezdett összeroskadni, és úgy is maradt.

img_3841

Az előadáson bemutatott aszisztensrendszerek szenzorait és főbb részeit el is hozták és meg tudtuk fogdosni azokat, miközben működésüket mutatták be. Ezek közül csak, hogy párat említsek:

  • Sávtartó aszisztens
  • Követési távolság szabályozás
  • Vészhelyzet aszisztens

A különböző asszisztens rendszerek számára telepített radarok, kamerák, ultrahangos rendszerek is bemutatásra kerültek. Érdekes, hogy bár az Audi A8 már 3. szintű önvezető rendszerrel van szerelve, az új Volkswagen modellek még csak 1. szintű rendszerrel operálnak, bár az új Arteon esetében már nagyságrendileg annyi szenzor van telepítve, mint egy átlagos repülőgépben.

Összességében érdekes és hasznos információkkal láttak el bennünket a bemutatón és ezúttal is köszönjük a meghívást.

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom