Connect with us

technokrata

Megszületett a 150 milliomodik Volkswagen!

volkswagen-emblem

Garázs

Megszületett a 150 milliomodik Volkswagen!

Megszületett a 150 milliomodik Volkswagen!

A wolfsburgi üzem gyártósoráról gördült le a jubileumi darab

Egy igazán kerek és meghatározó gyártási jubileum: több, mint 80 évvel ezelőtt alapították a Volkswagent. Azóta 150 millió jármű, köztük olyan ikonok, mint a Golf vagy a Beetle készültek világszerte 14 országban több, mint 50 gyártási helyszínen.

db2017al00881-large-1503663869

A márka jelenlegi modellkínálata világviszonylatban több, mint 60 modellt ölel fel. A Volkswagen az emberek mobilitását segíti, szerte a világban. A jubileumi autó, egy kék Golf GTE volt, amely hálózatról tölthető (plug-in) hibridként a jövő szimbóluma és egy figyelemreméltó csapatmunka eredménye a Volkswagennél.

A Volkswagen márka igazgatótanácsának elnöke, Dr. Herbert Diess a dolgozók előtt elmondott köszöntőjében megemlítette:

„A 150 millió jármű – 150 millió alkalom, amikor lehetővé tettük, hogy teljesüljön egy saját autó álma a világ bármely pontján élő ügyfeleknek. Önök és az Önök mindennapi munkája ennek a sikernek a forrása. Az igazgatótanácsban ülő kollégáimmal együtt szeretnénk köszönetet mondani minden Volkswagen dolgozónak a világ összes üzemében. Ez a jubileum nem jöhetett volna létre az Önök elkötelezett munkája nélkül.”

A Volkswagen márka sorozatgyártása 1945. december 27-én indult a Type 1 modellel. A háború utáni időszakban a Volkswagen Beetle modell volt az, amely kezdetben meghatározta az autóipart. Összesen 21,5 millió készült ebből a sokak által szeretett kisautóból mielőtt 2003-ban Mexikóban végleg befejeződött a gyártása.

A Volkswagen azonban még a Beetle rekordját is túlszárnyalta. 2002-ben Wolfsburgban elkészült a 25 milliomodik Volkswagen Golf, amely 2013-ra elérte már a 30 millió darabot is. Jelenleg a Volkswagen a legnagyobb darabszámban értékesített modelljének hetedik generációjánál jár és a sikermodellből világszerte több, mint 34 milliót készített. Évtizedek óta a Golf modell szolgál a kompakt szegmens mércéjéül.

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle