Connect with us

technokrata

A Mercedes felháborítóan menő koncepcióval rukkolt elő

Garázs

A Mercedes felháborítóan menő koncepcióval rukkolt elő

A Mercedes felháborítóan menő koncepcióval rukkolt elő

Nem engednek az eleganciából egy fikarcnyit sem

A technika előrehaladtával egyre inkább fenyegetve érezhetjük magunkat az autóvezetéssel kapcsolatban, hiszen minden jel arra utal, hogy szépen lassan csak utasok leszünk a saját kis szállítódobozunkban, amit nem mi fogunk irányítani. Ezzel szembeszállva jött létre a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet koncepciója, ami ennek pontosan a szöges ellentétét képviseli.

00-mercedes-benz-design-vision-mercedes-maybach-6-cabriolet-3400x1440

A Wired cikkéből kiderül, hogy több mint 5.5 m hosszú, 2.1 m széles csodajármű tervét előző hétvégén mutatták be a ‘Pebble Beach Concurs d’Elegance’ elnevezésű rendezvényen. Természetesen a terv szerint ez is elektromos üzemű gépkocsi lenne, a teljes mértékig lenyűgöző dizájn mellett nem elhanyagolható az sem, hogy 750 lóerő mellett 320 km-t tudna megtenni egyetlen töltéssel.

03-mercedes-benz-vehicles-vision-mercedes-maybach-6-cabriolet-3400x1440

A belsőnél is nagyon rámentek a stílusra, teljesen úgy néz ki a műszerfal mint az Oldtimer gépeknél, annyi különbséggel, hogy ez nagyrészt digitális, egykét mutató lenne csak, ami fizikailag meg is mozdul.

merc-maybach-6-cabrio_14

A Mercedes igazából nem tervezi, hogy ezt az autót valaha meg is építse, vagy egyáltalán hasonlóba fogjon. Ez az egész csak arra volt jó, hogy megmutassák, mit tudnának készíteni, ha nem a vásárlók igényeinek kellene megfelelni. Ettől függetlenül állítom, hogy lesz olyan elvetemült, aki akkora összeget fog ajánlani, hogy egyénileg készítsék el neki ezt a csodát.

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin