Connect with us

technokrata

Az Audi ügyfelei már tesztelik az új önvezető rendszert!

a163933_x750_large

Garázs

Az Audi ügyfelei már tesztelik az új önvezető rendszert!

Az Audi ügyfelei már tesztelik az új önvezető rendszert!

Önvezető autózás 45 kilométeren „Jack”, az önvezető tanulmány Audi A7 volánja mögött

Önvezető autózás az autópályán: az Audi már most bepillantást enged az érdeklődőknek a jövő mobilitásába. Egy Audi A7 önvezető tanulmányautóban való bemutató autózás során a kiválasztott ügyfelek és rajongók első kézből szerezhetnek tapasztalatokat az önvezető autózásról az A9-es autópályán Münchentől északra.

 

A „Jack” becenévre hallgató Audi A7 önvezető koncepcióautó kínálta utazás a müncheni repülőtér myAudi területéről indul. Az út az A9-es autópályán, annak is a digitális tesztszakaszán vezet végig. Normál forgalom mellett az önvezető utazás körülbelül 60 percig tart, amelyen természetesen az Audi egyik szakembere is részt vesz. A kirándulás után a résztvevőket a véleményükről kérdezik, hiszen az itt szerzett benyomásokat a szakértők később felhasználhatják a jövő önvezető funkcióinak fejlesztésénél.

Az A7 önvezető koncepció tesztvezetése kapcsán összegyűjtött tapasztalatokat az Audi szakemberei felhasználják az önvezető funkciók további fejlesztésénél. A rendszer legfontosabb eleme a vezetői segédrendszerek központi szabályozóegysége (zFAS), amely az összes érzékelő jelzését felhasználva folyamatos és részletes képet készít az autót körbevevő környezetről. Ez a laptop méretű szabályzóegység a sorozatgyártásban elsőként az új Audi A8 modellnél jelenik meg. A márka zászlóshajója két hete a barcelonai Audi Summit alkalmával mutatkozott be és a magas fokon automatizált közlekedés jegyében már a hármas szintű önvezető rendszerrel szerelték fel. Az Audi AI közlekedési torlódás asszisztens lehetővé teszi, hogy a vezető lassabb forgalom mellett a közúton átengedje a vezetést az autónak egészen 60 km/óra sebességig.

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle