Connect with us

Ingyenes frissítési programot indít az Audi összesen 850 ezer jármű számára

Markt und Kunde

Garázs

Ingyenes frissítési programot indít az Audi összesen 850 ezer jármű számára

Ingyenes frissítési programot indít az Audi összesen 850 ezer jármű számára

Utólagos frissítési programot kínál az Audi akár 850 ezer Euro 5, illetve Euro 6 minősítésű V6-os és V8-as TDI motorral felszerelt járművek számára Európában és további piacokon*

Utólagos frissítési programot kínál az Audi ügyfeleinek Európában és további piacokon bizonyos Euro 5 és Euro 6 minősítésű dízelmotoros járművek számára. Összesen akár 850 ezer, a márka hathengeres és nyolchengeres dízelmotorjaival (V6 TDI és V8 TDI, Euro 5 és Euro 6) felszerelt személyautó kaphat új szoftvert a kampány keretében. Ennek nyomán a járművek károsanyag-kibocsátása a valós üzemelés során még a jelenlegi törvényi előírásoknál is kedvezőbb módon alakul.

 

Az akció megvalósítását a márka a német Szövetségi Közlekedési Hivatallal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) folytatott szoros egyeztetés keretében végzi majd. Ezzel az Audi hozzájárul a belvárosok összesített emissziójának csökkentéséhez. Ez a szolgáltatás a Porsche és a Volkswagen márkák azon típusaira is érvényes, amelyeket ugyanezekkel a motortípusokkal szereltek fel, s minden ügyfél számára költségmentes.

Ügyfelei számára az Audi szeretné biztosítani a dízelmotor további jövőképességét, emellett célja, hogy hozzájáruljon a levegő tisztaságának megőrzéséhez. Egyúttal az Audi a dízelmotoros járművekre vonatkozóan kilátásba helyezett korlátozásoknak is elejét kívánja venni ezzel a lépéssel. Alacsony üzemanyag-fogyasztásával a dízelmotorok elősegítik az ambiciózus európai szén-dioxid-kibocsátási célok elérését. Ezért is döntött úgy az Audi, hogy felkínálja az utólagos szoftverfrissítés lehetőségét.

Hónapok óta nagy erőkkel elemzi az Audi az összes dízelmotoros koncepcióját esetleges szabálytalanságok után kutatva. Minden jelzést alaposan kivizsgálnak, 2016 óta az összes motor-sebességváltó kombinációt szisztematikusan ellenőrzik. E folyamatnak fontos része a hatóságokkal – különösképpen a német Szövetségi Közlekedési Minisztériummal és a német Szövetségi Közlekedési Hatósággal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) – folytatott szoros egyeztetés és a részükre küldött jelentések. A komplett csomag szabadon választható intézkedésekből áll, amelyeket a hatóságoknak a gyártó már bemutatott, és ezeket e szervek a döntéseikben figyelembe vettek. Az Audi számára ismert tény, hogy a KBA még nem zárta le a vizsgálatait. Amennyiben ezek a vizsgálatok további következményekre vezetnek, akkor az Audi az ügyfelek érdekében a szükséges műszaki megoldásokat az Euro 5 és Euro 6 frissítési program keretében természetesen gyorsan megvalósítja.

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő