Connect with us

Hirdetés

technokrata

A VolksWagen Caddy TGI hatótávolságban verhetetlen

Garázs

A VolksWagen Caddy TGI hatótávolságban verhetetlen

Alacsony károsanyag-kibocsátás és hatékony üzem a sűrített földgáz (CNG) révén

Küldetése a károsanyag-kibocsátás csökkentése. A hatótávbajnok Caddy TGI ugyanis lehetővé teszi a sűrített földgázzal közlekedők számára, hogy környezetbarát és üzemanyag takarékos módon autózzanak. A Caddy TGI kategóriájában igazán egyedi kombinációt kínál, hiszen sűrített földgáz hajtású erőforrásához akár kényelmes hatfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) is kapcsolódhat, a vezetési élményt és a kényelmi szempontokat is egyaránt szem előtt tartva.

 

 

Nem számít, hogy személyszállításról vagy áruszállításról van szó, normál tengelytávú vagy Maxi kivitellel van dolgunk, hogy éppen egy Caddy Alltrack modellt, egy kempingjárművet, egy taxit vagy egy Kombi verziót választottunk: a Caddy utasai mindig jó társaságban kelnek útra, legyen szó akár kéziváltóval vagy kettős tengelykapcsolós automata sebességváltóval szerelt járműről. A Caddy számos elvárást és rengeteg ügyféligényt kielégít az általa kínált lehetőségekkel.

A Caddy TGI sűrített földgázzal (CNG) üzemelő hajtásrendszere igen környezetbarát és kiemelkedően takarékos, emellett pedig bármely korábban említett modellváltozatban elérhető. A Caddy TGI hihetetlen ereje a hatótávolságában rejlik: kategóriájában a legjobb értéket teljesítve sűrített földgázzal akár 610 kilométert is megtehet, míg a Maxi változat 760 kilométeres távra képes. A Caddy TGI ezzel igazi hatótávbajnok a jelenleg Európában elérhető, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő járművek között. Ezeket a távokat könnyedén teljesíti kvázi-monovalens gázhajtásának köszönhetően (a sűrített földgáz üzemet egy 13 literes benzintartalék egészíti csak ki), így vegyes ciklusban a Caddy TGI fogyasztása 4,1 kg, a Caddy Maxi esetében pedig 4,3 kg 100 kilométerenként. A padló alá beépített sűrített földgáz palackok kapacitása 26 kg. A Caddy Maxi TGI öt, szintén a padló alatt elhelyezett gázpalackja összesen 37 kg gáz tárolására ad lehetőséget. Köszönhetően a padló alá beépített palacoknak, a Caddy akár 3 200 literig növelhető csomagtér térfogata illetve a Caddy Maxi 4 300 literes raktere változatlan marad a TGI kivitelnél is.

20150522li032

A palackok egy 1,4 liter összlökettérfogatú TGI motort szolgálnak ki, amely az új Euro 6 károsanyag-kibocsátási normát is teljesíti. Ez az erőforrás egy új TSI benzinmotoron alapul, amelyet a sűrített földgázzal való üzemelésnek megfelelően módosítottak. Többek között a hengerfejet, a szelepvezérlést, a forgattyús hajtóművet, a dugattyúkat, a hüvelyeket és a szelepeket is a földgázhajtás követelményeihez igazították. A fejlesztők a motorvezérlést, a katalizátort és a turbófeltöltőt szintén módosították. A földgázhajtással való kompatibilitást már a TSI benzines motorcsalád fejlesztésének korai fázisában figyelembe vették.

A Caddy TGI motor legnagyobb nyomatéka 200 Nm, amelyet az 1500-3500 percenkénti fordulatszám-tartományban fejt ki. A Caddy TGI legnagyobb sebessége 174 km/óra kézi sebességváltóval, valamint 172 km/óra DSG váltóval.

A Caddy TGI és a Caddy Maxi TGI gáztankját egy 13 literes benzintartály egészíti ki, benzint azonban csak indításkor és a motor bemelegedési fázisában használ. Ez a benzintartalék biztosítja a jármű mozgásképességét olyan esetben is, amikor gázzal már nem tudná elérni a több mint 3 200 európai CNG-töltőállomás valamelyikét.

Az új Caddy Edition TGI limitált szériás modell olyan alapfelszereltséggel hódít, mint a varratokkal díszített bőrbevonatú multifunkciós kormánykerék, és a hasonló kivitelben készült, szintén bőrborítású váltógomb illetve kézifékkar. A limitált széria áruszállító kivitele az alapfelszereltség részeként kínálja az állítható magasságú, integrált fiókokkal ellátott vezető és kísérő oldali üléseket, a deréktámasszal kiegészített vezetőülést és a Composition Audio két hangszóróval és mobiltelefon interfésszel szerelt rádióját. Ezen felül a TGI Edition személyszállító csomagjában már a Discover Media hat hangszórós navigációs rendszere szerepel, amelyet elektronikus beszédhangosító funkció, USB csatlakozás, mobiltelefon interfész illetve az állítható magasságú és hosszirányban csúsztatható, három pohártartóval ellátott középső kartámasz tesz teljessé.

A Caddy Edition TGI könnyedén felismerhető az oldalvédő díszlécek felett és a hátsó ajtón található „Edition” emblémáról illetve a B oszlopokon elhelyezett TGI jelölésről is. A külső tükörházak, az ajtókilincsek és a tolóajtók a karosszéria színének megfelelő fényezést kaptak, a személyszállító kivitelnél pedig ezt kiegészítik a színre fújt lökhárítók, a króm oldalsó irányjelzők és a privacy üvegezés is.

Az új Caddy TGI bevezető ára a hatsebességes kéziváltós áruszállító kivitel esetében nettó 5.160.000 forinttól (bruttó 6.553.200 forint) indul. A személyszállító Kombi változat bruttó 6.539.030 forinttól érhető el. Az áruszállító Caddy Maxi TGI ára nettó 5.742.000 forintnál (bruttó 7.292.340 forint) kezdődik.  A Caddy Edition TGI modell Magyarországon később kerül bevezetésre.

A sűrített földgáz (CNG) jelentése: a CNG rövidítés a Compressed Natural Gas, vagyis a sűrített földgáz jelölést takarja. Itt az üzemanyagot a földgáz,  illetve olyan zöld energiából előállított természetes gázok, biometánból illetve metánból előállított természetes gázok adják, ahol akár 100 százalékban csak biometán felhasználása is lehetséges lehet.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés