Connect with us

technokrata

Philip Ellis harmadik győzelmét ünnepelhette az Audi Sport TT Cup sorozatban

Mikel Azcona, Philip Ellis, Milan Dontje

Garázs

Philip Ellis harmadik győzelmét ünnepelhette az Audi Sport TT Cup sorozatban

Az Audi Sport TT Cup sorozat ismét kitűnő szórakozást nyújtott a közönség számára. A Nürburgringen rendezett futamon Philip Ellis tovább növelte előnyét az összesített pontversenyben, miután 0,267 ezred másodperccel a spanyol Mikel Azcona előtt elsőként ért be a célba.

Röviddel a nürburgringi 24 órás verseny rajtja után a fiatal pilóták mutathatták meg a bennük rejlő versenyszellemet az Audi Sport TT Cup szombati futamán. Phillip Ellis a pole pozícióból indulva kisebb előnyt autózott ki magának az első kör során. A negyedik körben azonban Mikel Azcona féktávon a sikánban a brit versenyző elé tudott kerülni.

 

Mindössze néhány száz méterrel később Ellis visszavágott és egy merész manőverrel visszavette a vezetést. Két körrel később a svájci Yannik Brandt és a skót Finlay Hutchison akadt össze az ötödik helyért való küzdelem során, amelynek következtében Hutchison a korlátnak ütközött, így a pályára szólították a biztonsági autót is. A biztonsági autós szakasz után újból elrajtolt a verseny, amely végül Ellis idei harmadik győzelmét hozta. Mikel Azcona és a holland Milan Dontje második illetve harmadik helyen zárták a versenyt és az Audi Sport TT Cup sorozat történetében most először állhattak fel a dobogóra. Ellis ezzel 8 pontról 17 pontra növelte előnyét az összesített pontverseny élén, Gosia Rdest pedig továbbra is a második helyen áll. A lengyel negyedik helyen zárta a nürburgringi versenyt, Yannik Brandt pedig legjobb újoncként az ötödik helyen ért célba Drew Ridge előtt.

Vendégpilótaként Johnny Cecotto lélegzetelállító teljesítményt nyújtott az Eifel –hegységben fekvő pályán. A 61 éves korábbi világbajnok motorversenyzőt, akinek a mai napig rengeteg rajongója van Németországban és éppen ezért rengeteg autogramkártyát kellett kiosztania, a verseny végén a hetedik helyen intették le. Mögötte pedig komoly küzdelmet követően Mike Beckhusen végzett. A 17 éves német versenyző a 14. helyről vágott neki a versenynek és végül a 8. helyig küzdötte fel magát.

„Igen látványos versenyt láthattunk a Nürburgringen, rengeteg előzéssel tarkítva.”

– nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport customer racing vezetője.

„Újabb és újabb arcokkal találkozhatunk a dobogón, amely jól mutatja, hogy tehetségekből nincs hiány a pályán. Kívánom, hogy ez a jövőben is így folytatódjon.”

A pénteki forduló eredménye nem számít bele a hivatalos értékelésbe. Tommaso Mosca balesete után a versenyigazgatóság felfüggesztette a versenyt, mivel a pályát határoló korlátelemek igen súlyosan megsérültek. Mivel a balesetig mindössze öt kört teljesítettek, így a teljes táv feléig sem jutottak a versenyzők.

Öt hét szünet után július 1-2. között folytatódnak az Audi Sport TT Cup küzdelmei a Norisringen. A nürnbergi az egyetlen utcai pálya az idei évben, 2,3 kilométeres hosszával pedig ez egyben a legrövidebb is.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd