Connect with us

technokrata

Honnan a név? A videóból most kiderül, mit is rejt pontosan a Skoda Karoq elnevezés

videos_leleplezes

Garázs

Honnan a név? A videóból most kiderül, mit is rejt pontosan a Skoda Karoq elnevezés

Az alaszkai Kodiaq-sziget lakói segítettek nevet adni az új kompakt SUV-nek

A cseh autógyártó legújabb modellje a ŠKODA KAROQ nevet kapta. A kompakt SUV az előző héten Stockholmban mutatkozott be a világnak. A mellékelt kisfilm bemutatja, hogy a Kodiaq-sziget lakói hogyan járultak hozzá a névadáshoz.

 

Kétség sem fér hozzá, hogy a márka új modelljének neve és a KODIAQ között kapcsolat van: „A nevek közötti hasonlóság tudatos, mivel kapcsolatot teremt a márka jelenlegi és jövendőbeli modelljei között” – nyilatkozta Stefan Büscher, vezető marketing és termékmenedzser.

A videó bemutatja, hogy az alaszkai Kodiaq-sziget lakói újfejt részt vállaltak az új ŠKODA  SUV elkeresztelésben. A „KAA’RAQ” az Alutiiq törzsi nyelvben autót jelent,  a „RUQ” pedig a márka dinamikus voltát a logóban is kifejező nyílvessző.  A film bemutatja ahogy egy tizenkét éves kisfiú a két kifejezést ötvözve megalkotja az új szót.

A ŠKODA 2025 stratégiájának részeként a márka az elkövetkező években intenzíven bővíteni fogja a modellkínálatát. Az elsődleges hangsúlyt az SUV portfólió bővítésén lesz.

A ŠKODA KODIAQ, az új nagy SUV nemzetközi piacokra való friss bevezetésével és a ŠKODA KAROQ bemutatásával a cég mérföldkőhöz érkezett.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek