Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarországon is kapható a DIY elektromos autótöltő

Garázs

Magyarországon is kapható a DIY elektromos autótöltő

Némi műszaki vénával megáldva akár 30 perc alatt önállóan is összeszerelhető az az elektromos autók töltésére alkalmas állomás, melyet a Phoenix Contact egy május végi konferencián mutat be Magyarországon. A „csináld magad” rendszer megoldás lehet akár otthonra, de szállodák, irodaházak, sportlétesítmények vagy hagyományos benzinkutak számára is, ahol időszerű a parkoló e-töltővel történő felvértezése.

A magyar utakon is egyre több a tisztán elektromos üzemű autó, ugyanakkor a töltőállomások számosságát tekintve még van hova fejlődni. Sokszor éppen azokon a helyeken nem található „csatlakozó”, ahol amúgy is sokat pihen a gépjármű: irodaházak, szállodák, sportlétesítmények parkolóiban. Erre kínál megoldást a Phoenix Contact „csináld magad” csomagja, mellyel akár 30 perc alatt e-töltőállomást létesíthetünk.

A konstrukció lényege, hogy nem kell foglalkozni az egyes elemek kiválasztásával és társításával, ezeket egyben, egy részletes szerelési útmutatóval együtt szállítjuk. Tulajdonképpen a csomag tartalmával és a leírásban szereplő kiegészítő eszközökkel (pl.: kábel, kábelcsatorna, sorkapocs) a telepítés egy csavarhúzókészlet birtokában elvégezhető

– mondta Pálos Gábor, a Phoenix Contact magyarországi képviseletének vezetője.

A 4, 11 és 22 kW-os kiszerelésben is kapható, s ennek megfelelően 1, illetve 2 jármű töltését biztosító állomás összeépítését egy szakember akár negyed óra alatt is letudhatja. A rendszer töltési paramétereinek beállítása pedig egy notebook segítségével néhány kattintással elvégezhető. A megoldás egyébként támogatja a hálózatba kötést, így a töltőállomás akár az interneten keresztül is felügyelhető.

Erre a piacra is igaz, hogy az innováció gyorsabb, mint amit a szabályozás követni tud, miközben az elektromos autók töltése pár éven belül komoly üzletté nőheti ki magát. Ezért is szervezünk E-mobility néven konferenciát a téma alapos áttekintésére, ahol a csináld magad töltőkészletet is bemutatjuk, de szó esik majd a jogi szabályozásról és üzleti lehetőségekről is

–  tette hozzá Pálos Gábor.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés