Connect with us

Máris győztes az új Audi RS 5 DTM

Hoffmann Group Audi RS 5 DTM #53 (Audi Sport Team Rosberg), Jamie Green

Garázs

Máris győztes az új Audi RS 5 DTM

Már két futamot követően győztes versenygép az Audi RS 5 DTM – vasárnap a Hockenheimringen, a 2017-es DTM-szezon igencsak eseménydús második futamán Jamie Green szinte önálló kategóriát képviselt.

Az Audi Sport Team Rosberg brit pilótája a korai Safety Car szakaszt követően, a harmadik körben vette át a vezetést, majd több mint tíz másodpercre növelte előnyét. Amikor a verseny félideje táján esni kezdett, majd mind erősebben szakadt, Jamie Green a megfelelő pillanatban váltott a slick-abroncsokról esőgumikra. Előnye ekkor már olyan nagy volt, hogy a bokszkiállás alkalmával egy öt másodperces büntetés is belefért.

 

Jamie Green a nedves pályán is jól gazdálkodott előnyével és honfitársa, Gary Paffett (Mercedes-Benz) előtt közel öt másodperccel száguldott át győztesként a célvonalon.

„A mai körülményekre valóban igaz, hogy minden, csak nem könnyű”

– nyilatkozta immár 14. DTM-diadala után Jamie Green.

„Feltétlen jó dolog mindjárt az új idény első hétvégéjén nyerni. Köszönetem fejezném ki a Rosberg csapat és mindenki számára az Audi Sportnál. Ez a siker téli kemény munkánk első gyümölcse.”

Dieter Gass, az Audi versenyigazgatója szintén elégedett lehetett a brit pilóta teljesítményével:

„Ma nagyon nehéz volt megítélni, mikor kell esőgumikra váltani. A DTM-ben a pilóták most csakis magukra hagyatkozhatnak, ám Jamie (Green) kiválóan oldotta meg a helyzetet, s valóban megérdemelte a győzelmet. Ez fantasztikus eredmény számunkra.”

Akárcsak az előző napon, vasárnap az Audi Sport mindhárom csapata ismét szerzett pontot. A második legjobb Audi-pilóta az Audi Sport Team Abt Sportsline színeiben induló Nico Müller volt, noha a rajtnál Robert Wickens (Mercedes-Benz) a svájci versenyzőt csapattársa, Loïc Duval autójába lökte, amely során defektet kapott. Müller ezután az utolsóról egészen az ötödik helyig jött fel sérült autójával.

Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix), a szombati futam harmadik helyezettje a hetedik helyen zárt, miután a korai bokszkiállását követően eleredő eső másodszor is a bokszba kényszerítette gumicserére.

Nem sikerült jól Mattias Ekström vasárnapi versenye. A svéd pilóta az FIA Ralikrossz-világbajnokságon aratott délelőtti győzelme után a verseny első felében a tizedikről a harmadik helyig jött fel. Miután azonban esőgumikra váltott, ismét a tizenegyedik helyre szorult vissza, így pont nélkül maradt.

Az újonc Loïc Duval bíztató edzésteljesítményét követően egy rajt utáni vétlen ütközés következtében már hét kör után leparkolni kényszerült Audi RS 5 DTM versenygépét. Még szerencsétlenebbül alakult a verseny René Rast számára. A német pilóta első alkalommal indulhatott az első rajtsorból, a harmadik körbeli újbóli indításkor azonban úgy eltalálta egyik vetélytársa, hogy fel kellett adnia a versenyt. Miután Rast nyaki fájdalmakra panaszkodott, elővigyázatosságból kórházba szállították kivizsgálásra.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő