Connect with us

technokrata

Elkészült az 1 500 000. Skoda Octavia

0208_001

Garázs

Elkészült az 1 500 000. Skoda Octavia

Mladá Boleslavban, a márka fő gyárában gördült le a szerelősorról a jubileumi modell

Különleges mérföldkőhöz ért a „ŠKODA márka szíve”: a Mladá Boleslav-i fő gyár munkatársai legyártották az OCTAVIA harmadik generációjának másfél milliomodik példányát. Február óta immár a sikertermék átfogóan megújított kivitele folytatja a típuscsalád sikertörténetét. Meggyőző jellemzői közé tartoznak az új első és hátsó kialakítás, valamint a vezetői segédrendszerek, az infotainment és a connectivity terén kínált modern megoldások. Az OCTAVIA első modern nemzedékének 21 évvel ezelőtti rajtja óta világszerte már több mint ötmillió ügyfél döntött a nagy hagyományokkal rendelkező cseh autógyártó alsó középkategóriás típusa mellett. Ezzel az OCTAVIA az autóipar egyik legsikeresebb típuscsaládja.

 

„Vállalatunk lendületes fejlődése igazán az OCTAVIA típussal indult meg 1996-ban”

– mondja Michael Oeljeklaus, a vállalat igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja.

„Több mint két évtizede a ŠKODA termékkínálatának fontos pillérét jelenti. Slágertermékünk harmadik generációjával gördülékenyen folytattuk az első két nemzedék sikertörténetét. Az OCTAVIA és a ŠKODA eredményessége jelentős részben köszönhető motivált és jól képzett munkatársainknak, akiknek ma 1,5 millió okuk akadt arra, hogy büszkeséggel töltse el őket teljesítményük”

– teszi hozzá Oeljeklaus.

Több mint ötmillió értékesített darabbal a ŠKODA OCTAVIA a cseh autógyártó legnagyobb példányszámban eladott típuscsaládja. Már a szerelőszalagokról 1996 és 2010 november vége között legördülő első generáció is 1,4 millió vevőt talált. A második nemzedék tovább folytatta elődje sikeres szereplését: 2004 és 2013 között a ŠKODA összesen 2,5 millió példányt értékesített. Az OCTAVIA harmadik generációja 2012 novembere óta készül, ez a ŠKODA termékkínálatának legfontosabb oszlopa. E nemzedék egymilliomodik példánya 2016 márciusában hagyta el a Mladá Boleslav-i összeszerelő csarnokot. A harmadik generációból 2016 végéig összesen közel 1,4 millió példány készült. Az átfogóan átdolgozott OCTAVIA gyártása 2017 februárjában kezdődött meg. A ŠKODA az alsó középkategóriás típust csehországi fő üzeme mellett Kínában, Indiában, Oroszországban, Ukrajnában és Kazahsztánban is építi.

A ŠKODA az átfogóan megújított harmadik generációs OCTAVIA típust ötajtós limuzin és kombi kivitelben kínálja. Új elülső és hátsó kialakításával, feszesebb vonalvezetésével, valamint szélesebb nyomtávjával minden eddiginél dinamikusabb benyomást kelt. Az alsó középkategóriás típus új változata a már bizonyított értékei mellett mércét állít a szegmensében térkínálat, funkcionalitás, biztonsági és kényelmi jellemzők, valamint ár-érték arány tekintetében. Az ügyfelek az Active, az Ambition, a Style és az L&K felszereltségi szintekből, illetve az OCTAVIA RS és az OCTAVIA SCOUT változatokból választhatnak. A motorkínálat rendkívül modern benzin- és dízelmotorjai 63 kilowatt (86 lóerő) és 180 kW (245 LE) közötti teljesítményt kínálnak. Motorváltozattól függően a ŠKODA OCTAVIA akár fejlett kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval (DSG) és összkerékhajtással is elérhető.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő