Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmi technológiák láttak napvilágot az autógumi-iparban!

Garázs

Forradalmi technológiák láttak napvilágot az autógumi-iparban!

Ahogy általában minden iparágban, úgy az autógumi-iparban is szinte havonta találkozunk valamilyen fejlesztéssel az állandó és folyamatos technológiai innováció jegyében. Bár a legjobb külföldi termékfejlesztők a gumiabroncsgyártás területén is igyekeznek mindig valamilyen forradalminak számító újdonságokkal előrukkolni, túlzás lenne azt állítanunk, hogy ez minden esetben sikerül.

Cikkünkben, az Automax gyűjtése alapján sorra vettük azokat az újdonságokat, amelyek az elmúlt hónapokban robbantak be az autógumi-iparba és nemcsak jól alkalmazható illetve hasznos újdonságként hatnak, de hamarosan a legjobb hazai autógumi forgalmazónál is beszerezhetőek. Mivel pedig a nyári szezon elején vagyunk így értelemszerűen a nyári és négy évszakos gumik újdonságaira fókuszáltunk.

 

A Michelin forradalmi újítása: a CrossClimate+

Utóbbiakon belül már itt is van a néhány hete berobbant hír, miszerint az egyik legújabb fejlesztésének eredményeként a Michelin kidolgozta a CrossClimate+ négyévszakos gumiabroncsát. A típus legnagyobb előnyének azt tartják, hogy mivel képlékenységének és szerkezeti tulajdonságainak köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik az időjárás változásaihoz, kiváló tapadást biztosít minden időben. A CrossClimate+ ráadásul nagyon hosszú élettartamú. A CrossClimate+ és jeges felületen is kivételes vonóerőt biztosító V-alakú futómintázatával, amely valóban egyedülálló a termékcsaládon belül. A termék kifejlesztését követő és hónapokig tartó tesztsorozatok azt mutatják, hogy a CrossClimate+ kopott állapotában is nagyságrendekkel jobb teljesítmény produkálására képes, mint a forgalmazóknál beszerezhető legtöbb alig futott prémium kategóriás négyévszakos autógumi. A termékfejlesztők az egyedülálló tapadás, valamint a más márkák nyárigumi abroncsaihoz képest 25 %-al hosszabb élettartam mellett nemcsak a gépjármű üzemanyag fogyasztására, de a zajszint alacsonyságára is gondoltak.  A CrossClimate+ kifejezetten komfortos utazást biztosít az év bármely időszakában.

 

A Dunlop és a habszivacsos autógumik

A Dunlop nemcsak közismerten az egyik vezetője a 21. századi modern gumiabroncsok kifejlesztésének és előállításának, hanem igazi újító is. Az elmúlt esztendőben vette tervbe a cég egy olyan biztonságos gumiabroncs kifejlesztését, amely a menetbiztonság autógumitól várható maximális garantálása mellett kifejezetten halk futás abszolválására is képes. Bár az Audi alkalmazta már korábban az eljárást, a Dunlop termékfejlesztői a gumiabroncsokba egy olyan vékony és speciális szivacsréteget helyeztek el a gumik futófelületének belsejére, amely képes az említett hanghatás csökkentésére. Mivel gumiabroncsokba most első alkalommal került felhasználásra ez a technológia, így sorozatgyártására és beszerezhetőségére a hazai autógumi forgalmazóknál még várnunk kell.

 

Levegőmentes nyári gumi? Lehetséges?  A Hankook megcsinálja

A Hankook nem kevesebb célt tűzött maga elé, mint az autótulajdonosok mentesítését a rendszeres abroncsnyomás ellenőrzése és biztosítása alól. A koreai cég legújabb fejlesztése egy gyakorlatilag teljesen levegőmentes, sajátos kiképzésű, illetve sejtszerű formában gyártott nyári gumi. Évekkel korábban lehetett arról olvasni ugyan, hogy a Bridgestone kísérletezik levegőmentes abroncsokkal, ám azokat a másik piacvezető cég mindenekelőtt a katonaság számára tervezte. A Hankook ellenben a mindennapi forgalomban szeretné bevezetni ezt a típust. A Hankook a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vette, amikor terveiben egy 95 %-ban újrahasznosítható, kedvező üzemanyag felhasználást biztosító gumiabroncs kifejlesztésére gondolt.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés