Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SEAT-nak összejött az április rendesen!

Garázs

A SEAT-nak összejött az április rendesen!

Több mint 41.000 gépkocsit értékesítettek az elmúlt hónapban

A SEAT értékesítés tartós növekedést mutat. Idén január és április között a SEAT világméretekben 158.700 gépkocsit szállított ki, ez 14,5%-kal magasabb, mint a 2016-os év azonos időszakának 138.611 darabos eredménye volt. A főbb piacokon a naptári hatás, vagyis a kevesebb munkanap áprilisban nem csökkentette az eredményeket, és a cég kiszállításai 2016 azonos időszakával összehasonlítva 16%-kal nőttek. Összességben idén áprilisban így 41.400 gépkocsit szállítottak ki, a tavalyi 35.700 darabbal összevetve.

 

A SEAT marketingért és értékesítésekért felelős alelnöke, Wayne Griffiths úgy véli, a:

“SEAT áprilisi értékesítési eredménye teljesen összhangban van az év első negyedévében tapasztalt nagyon erős növekedéssel. Az Ateca az egész világon felfelé tolja eladásainkat, és ezzel egy időben a Leon megújítása is jelentős növekedés eredményez az egyéni és a céges ügyfelek közötti értékesítésben egyaránt. Erre jó példa volt a közelmúltban cégünk egész történetének legnagyobb flotta kiszállítása Törökországban. Az Ibiza jelenlegi nemzedékének kivezetése szintén kedvező eredményeket mutat.”

Spanyolország, az Egyesült Királyság és Németország, a SEAT három legnagyobb piaca nagyon jelentősen járul hozzá a márka értékesítés alakulásához. Az év első négy hónapjában Spanyolország maradt a vállalat fő piaca az ott eladott 33.800 gépkocsival, ami 22,9%-os növekedést hozott tavalyhoz képest. Ezt követte Németország 10%-os növekedéssel, 29.700 érékesített autóval, majd az Egyesült Királyság 23,7%-os növekedéssel, azaz 20.800 eladott gépkocsival. Franciaország, a SEAT egyik stratégiai piaca, ugyancsak jól teljesített, itt 8.800 gépkocsit értékesítettek, ami 20,2%-os növekedésnek felel meg. Ausztriában és Svájcban folytatódott a felfelé ívelő tendencia, 29%-os növekedéssel, és összesen 6.300 eladott gépkocsival az osztrák, illetve 69,6%-os növekedéssel és 3.400 értékesített gépkocsival a svájci piacon. Mindkét országban a SEAT a 10 legtöbb gépkocsit értékesítettet márka között van. A SEAT az év első négy hónapját a mindeddig legmagasabb, azaz rekord eladásokkal zárta az Egyesült Királyságban, Mexikóban, Törökországban, Ausztriában, Svájcban és Izraelben.

A SEAT áprilisban megkezdte az új Ibiza előértékesítését, és a gépkocsi a nagyobb piacokon júniustól már a márkakereskedők bemutató termeiben is elérhető lesz. A május 1–18 között sorra kerülő nemzetközi sajtóbemutatón 30 országból 800 újságíró teszteli majd elsőként az új Ibizát. Az új Ibiza reflektorfényben lesz a május 11-én kezdődő Automobil Barcelona 2017 rendezvény keretében is, ahol a SEAT az új Ateca FR világpremierjét is tartja, ez lesz a márka első szabadidő-autójának legsportosabb változata.

 

Az értékesítés növekedése fellendíti a SEAT forgalmát

Pénzügyi szempontból az értékesítés növekedése élesen, azaz 20.2%-kal lendítette fel a cég forgalmát, és ezzel rekordnagyságú összeget, 2,487 millió eurót ért el az első negyedévben. Mindezen túl, a történetének legnagyobb működési nyereségével zárult 2016-os esztendő után, a SEAT működési nyeresége 2017 első három hónapjában elérte az 56 millió eurót, ami 4,1%-kal volt magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakának nyeresége.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés