Connect with us

technokrata

A teljes digitális összekapcsolódás a cél az új SEAT-nál

seatatecafr002

Garázs

A teljes digitális összekapcsolódás a cél az új SEAT-nál

A teljes digitális összekapcsolódás a cél az új SEAT-nál

Az új SEAT Ateca FR-t, a SEAT legnagyobb termékoffenzívájának újdonságát az Automobile Barcelona 2017 rendezvényen mutatják be a nemzetközi közvéleménynek

2017. május 11-21. között az autós világ, az összekapcsolhatóság, a digitalizálás, a technológia és az okos mobilitás kéz a kézben halad az Automobile  Barcelona 2017 rendezvényen. A Barcelonai Nemzetközi  Autószalon és az Automobile Barcelona révén két rendezvény zajlik egy időben.  Egyrészt a “Connected Hub” rendezvényén, melyet a gépkocsiban használatos technológiáknak szentelnek, és összehozza a   technológiát,  a mobilitást és az új üzleti modellt, míg a másik rendezvényt maga az az autószalon jelenti.

seatatecafr001

Az esemény ideális helyszín  a SEAT-nak arra, hogy demonstrálja döntését, melyen keresztül megerősíti élenjáró helyzetét az összekapcsolt autó  és a gépkocsikban használt technológiák terén. Bemutatkozhat az új mobilitási megoldások  kifejlesztőjeként, ahol az összekapcsolt gépkocsi fokozza a vezetői élményt, a vezetést pedig egyszerűbbé és rugalmasabbá teszi. Az Automobile Barcelona rendezvényen a SEAT bemutatja, hogyan felel meg a közvetlen jövő kihívásainak az összekapcsolhatósági megoldások, a digitalizálás, az okos technológiák, a városi infrastruktúrák és a közlekedési rendszerek területén.

Az már most biztos, hogy a SEAT stand főszereplője az Ateca FR lesz, amely az Automobile Barcelona 2017-en  mutatkozik be először  a nemzetközi  közvéleménynek

A SEAT Ateca FR változata most lép be a SEAT felszereltségi szintek – a Reference,  a Style, és az Xcellence változatok – közé. Ez az új SEATnagy vezetési élményt biztosít,

sportos jelleget és dinamizmust sugároz anélkül, hogy bármiben is engedményt kellene tenni a SEAT összekapcsolhatóság, luxus, kényelem és stílus terén. Az Ateca FR az XCellence változattal egy szinten helyezkedik el, de annál sportosabb és dinamikusabb érzést biztosít. A vásárlók az új SEAT Ateca FR-t május 11-től rendelhetik meg.

Az Ateca FR fekete tető síneivel és ablakkeretével, speciálisan formatervezett fényes  fekete hűtőrácsával,  a kizárólagosan az FR-re tervezett lökhárítójával, hátsó ködlámpáival, 18 colos könnyűfém keréktárcsáival – mely 19 colos változatban is rendelhető – a karosszéria színeihez illő színű kerékabroncs és küszöb szélekkel,  a mindkét ajtón végigfutó alumínium díszléccel, a hátsó ablakot keretbe foglaló fekete oldalsó spoilerrel, a karosszéria színére fújt csomagtartó spoilerekkel, valamint az elöl és hátul megtalálható FR logóval különbözik az Ateca egyéb változataitól. A logó az első ajtók alumínium küszöbénél és a  több-funkciós sport kormánykerék bőr borításának fényes fekete betétében is feltűnik.  A sportülések borítása Alcantara textil, az ajtók exkluzív FR borításúak, a pedálok alumíniumból vannak, és a  kormánykeréken, a sebességváltón valamint az üléseken megjelenő piros varrat is a gépkocsi sportos jellegét hangsúlyozza. A gépkocsit a nagyobb vezetési élmény érdekében erősebb felfüggesztéssel látták el.

A SEAT Ateca FR teljessé teszi a márka első szabadidő autós kínálatát, és nem  szabad elfeledkezni arról sem, hogy nem az Ateca lesz a SEAT egyedüli szabadidő autója, miután az év végén érkezik az Arona, az Ibiza bázisán gyártott kompakt crossover, melyet 2018-ban  egy másik szabadidő autó követ, ezt az újdonságot az Ateca fölé pozícionálják, és hét üléses változatban kerül piacra.

Áttérve a jelenlegi modellekre, az új SEAT Ibiza nemzetközi bemutatkozására a SEAT Leon Cuprával azonos időben kerül sor. Ez utóbbi a spanyol márka által mindeddig gyártott legerősebb motorral mutatkozik be, ez 300 lóerős 2.0 literes TSI motort, és a  családi ST modellben  a közvetlen kapcsolású sebességváltóval is kombinált 4Drive összkerék hajtás elérhetőségét jelenti. Az Ibiza júniusban kerül a márkakereskedőkhöz, és megtalálható benne a legfejlettebb technológia. Az MQB A0 platformnak köszönhetően imponálóan megnövelték a kényelmet és a belső teret. A SEAT

seatatecafr003

zászlóshajója  teljes megújításon ment keresztül, miközben, mint természetesen mindig, megőrizték  fiatalosságát, sportosságát,  funkcionalitását és kényelmét. Az új Ibiza formailag is megújult, ami megőrzi a SEAT összetéveszthetetlen „génjeit” és fiatalos, sportos, izgalmas jellegét és áramvonalas kiképzését. Minden kétséget kizáróan az új  SEAT Ibiza jelentős előrelépést jelent a márka életében és egyben ebben a kategóriában is fordulópontot jelent.

Az Ateca FR, az Ibiza és a Leon Cupra  mellett a SEAT standon egy design tanulmányautó is megjelenik, amellyel  a SEAT 600 BMS előtt tiszteleg. Ez jó alkalom arra, hogy megemlékezzenek a SEAT 600-as 60. évfordulójáról.  A múlt előtti főhajtásként legyártott  600 BMS a felejthetetlen, lenyitható tetejű  SEAT 600D változatot idézi fel. Az első nemzedékhez tartozó ősökhöz hasonlóan, a 600 BMS-t is hátrafelé nyíló – a népi szóhasználatban „öngyilkos”-nak titulált – első ajtókkal építették, és megtartották a levehető vászontetőt is. A vonzó stílusú kis SEAT-ot világos szürke metál színű karosszériával, narancsszínű matricákkal és sokkal grafikusabb  „600”-as logóval alkották meg. A modell megőrizte eredeti keréktárcsáit és fékjeit. A 600 BMS belső tere exkluzív bőrborítást kapott narancs színű varrással és ugyancsak  bőrből készült oldal elemekkel.

A SEAT és a Ducati között a 2017-es MotoGP világbajnokságra létrejött partnerségből profitálva, ahol a Leon CUPRA 300 LE a motoros világbajnokságon résztvevő Ducati Csapat hivatalos gépkocsija, a Ducati Corse versenymotort is bemutatják a SEAT standon.

A SEAT stand az Automobil Barcelona 2017-en két zónából áll majd, amelyet a város világszerte híres “Diagonal” sugárútja fog kettészelni. A Leon CUPRA, a Ducati Corse versenymotor , valamint az Ateca FR az első zónában állnak, a második zóna az új SEAT Ibiza ötödik nemzedékét helyezi reflektorfénybe, míg a SEAT 600-at a  stand közepén állítják ki, a SEAT szimulátorral együtt.

seatatecafr004

Luca de Meo, a SEAT elnöke a tervek szerint május 11-én, 10 órakor tartja megnyitó beszédét az Automobile Barcelonán. Ebben kitér majd a gépkocsik digitalizálása és az autóipar összefüggéseire, az összekapcsolhatóság és a vállalat elkötelezettsége, illetve Barcelona városa valamint az autószalon kapcsolatára. Mindezen túl a nemzetközi sajtó betekintést nyerhet a márka minden új fejlesztésébe.

A 2017-es esztendő különleges évet jelent a SEAT számára. Miután 2016-ban a vállalat történetének legjobb pénzügyi eredményét érte el 143 millió eurós operatív profittal és 232 milliós adózás utáni eredménnyel, a SEAT  az új évet is jó ütemben kezdte, mert az értékesítés 14 %-kal nőtt  az első  negyedévben a megelőző évvel összehasonlítva. Ezzel a SEAT  ma Európában az egyik leggyorsabban fejlődő márka.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd