Connect with us

ŠKODA KAROQ az új kompakt szabadidő-autó neve

karoq

Garázs

ŠKODA KAROQ az új kompakt szabadidő-autó neve

Az új kompakt szabadidő-autó a világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja

KAROQ a ŠKODA új kompakt szabadidő-autójának neve. A név és az írásmód eredete az Alaszka déli partja mentén fekvő szigeten lakó Alutiiq népcsoport nyelvéből származik. Az új kompakt szabadidő-autó nevével a ŠKODA márka a ŠKODA KODIAQ írásmódjához igazodik, így egységes névadási rendszert teremt a már meglévő és a jövőbeli szabadidő-autói számára. A ŠKODA KAROQ első ízben május 18-án Stockholmban mutatkozik be a nagyközönség számára, s a ŠKODA SUV offenzívájának következő mérföldkövét jelenti.

 

„Teljesen új fejlesztésű szabadidő-autó a ŠKODA KAROQ, amely minden mérete tekintetében új mércéket állít mind márkánk számára, mind a kategóriájában. Ezzel az új szabadidő-autóval megtesszük a következő, következetes lépést a szabadidő-autós stratégiánk útján”

– mondta Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke.

„A ŠKODA KAROQ meggyőző márka- és összetéveszthetetlen termékidentitással bír, ráadásul a jellegzetes ŠKODA-erősségek mellett új, érzelemdús formai nyelvezetünket is elhozza a kompakt szabadidő-autók közé”

– tette hozzá Maier.

A ŠKODA KAROQ nevéhez az ihletet a Kodiak-sziget lakói adták – akárcsak a ŠKODA KODIAQ esetében. Az Alaszka déli partjai mentén fekvő sziget eldugott félszigete az 57. északi szélességi és a 153. nyugati hosszúsági fokon fekszik, s lenyűgöző vad, érintetlen táj jellemzi. Az ott élő Alutiiq népcsoporthoz tartozó őslakosok nyelvében az autót a „KAA‘RAQ“ kifejezés írja le. A nyilat „RUQ“ névvel illetik, ez a szimbólum a ŠKODA márka logójának központi eleme, a márka dinamizmusának egyik kifejezőeszköze. E két szó erőteljes kombinációjából született a ŠKODA új kompakt szabadidő-autójának neve – a ŠKODA KAROQ.

„Fontos, hogy új szabadidő-autónknak erőteljes nevet adjunk. Mi több, ez egyúttal a modelleken átívelő nomenklatúrát is meghatározza szabadidő-autóink számára. Ezenkívül rendkívüli és emlékezetes márkaismertségi értéket teremtünk ügyfeleink számára”

– mondta Werner Eichhorn, a ŠKODA igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja.

A ŠKODA márka a „Stratégia 2025” programja keretében a modellkínálatának bővítését a következő években következetesen folytatja majd tovább. Ennek középpontjában elsősorban a szabadidő-autók kínálatának bővítése áll. A ŠKODA KODIAQ modellel nem sokkal ezelőtt egy új nagy SUV modellt vezetett be a márka a nemzetközi piacokon. Az új ŠKODA KAROQ modellel a vállalat most a következő mérföldkövet teszi le. Az új kompakt szabadidő-autó világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja a gyártó, a piaci bevezetése pedig 2017 második félévében kezdődik majd.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő