Connect with us

technokrata

A SEAT 900 millió eurót fektet be az új Ibizába és Aronába

2nh5099

Garázs

A SEAT 900 millió eurót fektet be az új Ibizába és Aronába

Nem kispályás összegekről van itt szó

A SEAT 900 millió eurót különített el az új Ibizához  és az Aronához kötődő befektetésekre valamint  kutatási és fejlesztési célokra. Luca de Meo  a SEAT elnöke ezt a hírt a katalán kormány elnöke, Carles Puigdemont martorelli üzemben történt látogatása alkalmával hozta nyilvánosságra. A látogatás egybeesett az új Ibiza sorozatgyártásának megkezdésével. Luca de Meo kifejtette, hogy a befektetések valamint a kutatási és fejlesztési összegek nagy részét a két modell fejlesztésére  és  a martorelli gyárnak a két gépkocsi gyártásához alkalmassá tételére  fordították. A 900 millió eurós teljes összeg része a 3,3 milliárdos globális befektetésnek, amit 2015 szeptemberében jelentettek be a 2015-2019-es időszakra.

A SEAT elnöke szerint:

“Ez a befektetés tanúsítja elkötelezettségünket az  ország gazdasági fejlődése mellett, és megerősíti vezető szerepünket az ipari befektetések, a kutatás és  a fejlesztés terén. Soha nem látott összegeket fektetünk be az új modellek bevezetésének érdekében. A SEAT így kulcsszerepet játszik a befektetések, a technológia, az ipar fejlesztése, a foglalkoztatás megteremtése,  valamint a gazdagság és a jólét létrehozása  területén.”

6nh4662-3
Carles Puigdemont katalán kormányfő köszönetet mondott a SEAT-nak a tőkebefektetések vonzása érdekében tett erőfeszítéséért , amelyek  alapvető fontosságúak egy kiváló márka  megteremtése és megerősítése szempontjából. Carles Puigdemont gratulált a SEAT remek eredményeihez, amelyek tanúsítják, hogy:

“Sikeres döntéseket hoztak olyan időben, amikor a legfontosabb döntéseket meg kellett hozni, és amikor azok nem voltak annyira nyilvánvalóak.”

A teljesen Barcelonában kifejlesztett új Ibizát az 1. számú soron  gyártják Martorellben, abban a gyárban, ahol Spanyolországban a legtöbb gépkocsit állítják elő. Az Ibiza  néhány hónapig együtt fut majd a negyedik generációhoz tartozó korábbi modellel. Az új MQB A0 platformon gyártott  Ibiza egyfajta fordulópont megteremtését célozza a biztonság, a formatervezés, a teljesítmény és a kényelem területén. 2017 második felétől kezdve  ugyanezen gyártósoron készül majd a SEAT Arona, a  cég  új  crossovere, és mindezen túl Martorellben  gyártják a SEAT Leont és az Audi A3-ast is.

“Az a tény, hogy mi vagyunk a  Volkswagen-csoport új MQB A0 platformjának első felhasználója, mérföldkövet jelent a SEAT és a martorelli gyár életében. Ez a technológia  nagyobb rugalmasságot biztosít számunkra, miután lehetővé teszi, hogy azonos platformon egyszerre több modellt gyártsunk különböző karosszéria változatokban. Mindezen túl a gyártási mennyiség egy szegmensbe koncentrálásával, most az Ibizával, később pedig az Aronával és az Audi A1-gyel, kiváló lehetőség adódik a beszállító iparágak számára, miután a nemzeti beszállítóktól felvásárolt mennyiség  is növekedni fog.”

– mondta Luca de Meo.

Az 1984-as piacra kerülése óta eladott több mint 5,4 millió példánnyal az Ibiza a SEAT jelképévé vált,és a márka a cég történetének legtöbbet érékesített modellje lett. Az ötödik nemzedékhez tartozó Ibiza értékesítése április 7-én vette kezdetét, a márkakereskedőkhöz júniustól érkezik. Az új Ibiza tükrözi a cég konszolidációs szakaszának csúcspontját,  és egy új növekedési szakasz kezdetét jelenti, amelyik egybe esik  a SEAT a mindeddig  legnagyobb termék-offenzívájának kezdetével.

 

 Puigdemont martorelli látogatása

A katalán kormány elnökét a cég létesítményeiben tett első látogatásán a SEAT elnöke, Luca de Meo üdvözölte. A gazdasági és tudományügyi miniszterrel, Jordi Baigettel és Martorell, Abrera, valamint  Sant Esteve de Sesrovires polgármestereivel néhány SEAT vezető kíséretében meglátogatták a formatervező központot, azt a saját nemében Spanyolországban egyedülálló létesítményt, ahol a technológia és az alkotóképesség egyesül a márka jövőbeni modelljeinek megformálása érdekében. Itt a katalán vezetők első kézből kaptak tájékoztatást a SEAT jövőre vonatkozó stratégiájáról, illetve a márka által a következő években bevezetendő modellekről. Ezt követően a látogatók  csoportja  a 10 számú összeszerelő műhelyt kereste fel, ahol Carles Puigdemont, aki egyébként a SEAT elnökének társaságában egy új Ibizával érkezett, körbejárta az új Ibiza gyártórészlegét. Itt  közelebbről is megismerhették a cég által az “industry 4.0 ” keretében alkalmazott legújabb innovációkat, mint például a az okos szélvédőt, vagy az önjáró robotokat, amelyek részét képezik annak a projektnek, melyen keresztül Martorellt “okos” üzemmé alakítják át.

7nh4674

A SEAT jövője: a fenntartható nyereségesség

A látogatás során Luca de Meo külön kiemelte az új növekedési szakasz jelentőségét, amit a márka az új modelljeivel vette kezdetét, és hangsúlyozottan szólt a SEAT a pénzügyi eredményeiről, amelyek megerősítik a vállalatot a tartós nyereségesség felé vezető úton. A SEAT a közelmúltban történetének eddigi legjobb pénzügyi eredményeit érte el: a rekord nagyságú működési nyereség 143 millió euró volt. A négy új modell beindítása 2016-ban és 2017-ben  rekordméretű befektetéseket valamint kutatási és fejlesztési adatokat eredményezett, ami az elmúlt évben elérte a 850 millió eurót. 2012-től a befektetések és kutatási és fejlesztési összegek  egészében elérik a 3 milliárd eurót. A SEAT a spanyol gazdaság egyik pillére, a gépkocsigyártó iparág élenjáró vállalata, mely jelenleg Spanyolország nemzeti össztermékének (GDP) 1 %-át, Katalónia GDP-jének pedig 4 %-át adja. Az elmúlt évben a vállalat több mint 7 milliárd eurós export forgalmat ért el, ez a katalán export több mint 10 %-át jelenti. Katalóniában a SEAT több, mint 14.000 főt alkalmaz, és ezáltal a legnagyobb munkáltató, mellyel során minden egyes közvetlen munkahely után hat másik munkahely jön létre.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd