Connect with us

technokrata

Elektromosságban a jövő: Skoda Vision E

vision-e-front_nyito_large

Garázs

Elektromosságban a jövő: Skoda Vision E

Elektromosságban a jövő: Skoda Vision E

A SKODA első elektromos hajtású tanulmányautója a 2017-es Sanghji Motorshow-n tartja világpremierjét

Az április 19-28. között sorra kerülő Shanghaj Motor Show alkalmával a SKODA jelenlétét az elektromos program jellemzi: a VISION E tanulmányautóval a cseh vállalat először mutatja be az egyéni mobilitás márkára jellemző jövőbeni elemeit. Az érzelmekre ható 5 ajtós SUV coupé 500 km-t tud elektromos hajtással megtenni, mellyel az önvezető autó 3. szintjének elvárásait teljesíti. A SKODA intenzíven fejleszti modellkínálatának elektromos átalakítását, és a 2025-ig 5 változatban hoz ki elektromos autókat a különböző kategóriákban.

 

A SKODA teljes gőzzel beindította a holnap mobilitásának tervezését és fejlesztését. A vállalat történetének első teljesen elektromos hajtású, önvezető tanulmányautója megtestesíti a márka elektromos autókkal kapcsolatos elképzeléseit.

A 4.645 mm hosszú, 1.917 mm széles és 1.550 mm magas SKODA VISION E tengelytávja 2.850 mm, mely magabiztos megjelenést ad az úton. Formatervezői a SKODA esetében megszokott nagy belső teret alakították ki. A szabadidő autóknál megszokott magas üléspozíció és nagy belső tér ugyanakkor dinamikus vonalakkal, az enyhén lefelé menő tetővonallal egy coupé hatását kelti.

Hajtásrendszere 225 kW teljesítményű, végsebessége 180 km/h, hatékony lítium-ion akkumulátora 500 km-es menetteljesítményt tesz lehetővé. A SKODA VISION E kerekeit két elektromos motor hajtja, az első és a hátsó kerekeket hajtó motorok nagy stabilitást és biztonságot adnak az autónak.

VISION E révén a SKODA betekintést ad az önvezető autókkal kapcsolatos közeljövőben várható megoldásokra is. A legutóbbi kutatások szerint 2030-ban az üzemben lévő autók 30%-a lehet teljesen önvezető. A SKODA VISION E tanulmányautó ennek 3. szintjét hozza el: önállóan tud közlekedési dugóban haladni, átveszi a vezetést az autópályán, sávot tart illetve előzést hajt végre, önállóan megkeresi a szabad parkolóhelyet, ahová önállóan parkol be, és önállóan hajt ki a parkolóból.

vision-e-back

Elektromos mobilitási stratégia

Az elektromos mobilitás központi helyet foglal el a vállalat növekedési stratégiájában. A SKODA elektromos autóit a Volkswagen csoport MEB alaplemezeire építi. A SKODA modellkínálatának elektromos átalakítása 2019-ben veszi kezdetét a hálózatról tölthető SKODA SUPERB hibrid megjelenésével. Ezt hamarosan, 2020-ban követik a teljesen elektromos hajtású változatok, és 2025-re az egyes kategóriákban a márka öt elektromos autóval bővíti majd kínálatát.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd