Connect with us

Elektromosságban a jövő: Skoda Vision E

vision-e-front_nyito_large

Garázs

Elektromosságban a jövő: Skoda Vision E

Elektromosságban a jövő: Skoda Vision E

A SKODA első elektromos hajtású tanulmányautója a 2017-es Sanghji Motorshow-n tartja világpremierjét

Az április 19-28. között sorra kerülő Shanghaj Motor Show alkalmával a SKODA jelenlétét az elektromos program jellemzi: a VISION E tanulmányautóval a cseh vállalat először mutatja be az egyéni mobilitás márkára jellemző jövőbeni elemeit. Az érzelmekre ható 5 ajtós SUV coupé 500 km-t tud elektromos hajtással megtenni, mellyel az önvezető autó 3. szintjének elvárásait teljesíti. A SKODA intenzíven fejleszti modellkínálatának elektromos átalakítását, és a 2025-ig 5 változatban hoz ki elektromos autókat a különböző kategóriákban.

 

A SKODA teljes gőzzel beindította a holnap mobilitásának tervezését és fejlesztését. A vállalat történetének első teljesen elektromos hajtású, önvezető tanulmányautója megtestesíti a márka elektromos autókkal kapcsolatos elképzeléseit.

A 4.645 mm hosszú, 1.917 mm széles és 1.550 mm magas SKODA VISION E tengelytávja 2.850 mm, mely magabiztos megjelenést ad az úton. Formatervezői a SKODA esetében megszokott nagy belső teret alakították ki. A szabadidő autóknál megszokott magas üléspozíció és nagy belső tér ugyanakkor dinamikus vonalakkal, az enyhén lefelé menő tetővonallal egy coupé hatását kelti.

Hajtásrendszere 225 kW teljesítményű, végsebessége 180 km/h, hatékony lítium-ion akkumulátora 500 km-es menetteljesítményt tesz lehetővé. A SKODA VISION E kerekeit két elektromos motor hajtja, az első és a hátsó kerekeket hajtó motorok nagy stabilitást és biztonságot adnak az autónak.

VISION E révén a SKODA betekintést ad az önvezető autókkal kapcsolatos közeljövőben várható megoldásokra is. A legutóbbi kutatások szerint 2030-ban az üzemben lévő autók 30%-a lehet teljesen önvezető. A SKODA VISION E tanulmányautó ennek 3. szintjét hozza el: önállóan tud közlekedési dugóban haladni, átveszi a vezetést az autópályán, sávot tart illetve előzést hajt végre, önállóan megkeresi a szabad parkolóhelyet, ahová önállóan parkol be, és önállóan hajt ki a parkolóból.

vision-e-back

Elektromos mobilitási stratégia

Az elektromos mobilitás központi helyet foglal el a vállalat növekedési stratégiájában. A SKODA elektromos autóit a Volkswagen csoport MEB alaplemezeire építi. A SKODA modellkínálatának elektromos átalakítása 2019-ben veszi kezdetét a hálózatról tölthető SKODA SUPERB hibrid megjelenésével. Ezt hamarosan, 2020-ban követik a teljesen elektromos hajtású változatok, és 2025-re az egyes kategóriákban a márka öt elektromos autóval bővíti majd kínálatát.

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom