Connect with us

technokrata

Így készítsük fel az autónkat a melegebb időjárásra

ps-weltauto3

Garázs

Így készítsük fel az autónkat a melegebb időjárásra

Így készítsük fel az autónkat a melegebb időjárásra

Megérkezett a tavasz, vele együtt a jó idő, itt az ideje tehát, hogy autónkat is rendbe tegyük a téli használat után. Összeszedtük, hogy miket érdemes átnézni, átnézetni ebben az időszakban, hogy a tavaszi üzemmód is gondtalan lehessen.

Amennyiben hosszú távon szeretnénk megőrizni gépkocsink jó állapotát, akkor autónkat nem csak a téli időszakban, hanem tavasszal is megfelelően kell felkészítenünk. Ez a manőver nem ér véget a gumicserénél, mert ebben az időszakban négykerekűnknek ennél jóval több törődésre van szüksége.

Persze a téli abroncsokat fontos, hogy nyárira cseréljük, hét fokos átlaghőmérséklet fölött ezek ugyanis jobb tapadást biztosítanak autónk számára. Mielőtt feltennénk a gumikat, győződjünk meg arról, hogy megfelelő-e azok profilmélysége (legyen legalább 4 milliméteres), és ellenőrizzük a gumik életkorát is, ugyanis a korral romlik a minőség is, így öt évnél tovább nem érdemes használni azokat, még akkor sem, ha az éves futásteljesítmény minimális. A téli gumik tárolását nem kell otthon megoldanunk, a márkakereskedések különböző konstrukciókat kínálnak a raktározásra.

De nem csak a gumi hotel szolgáltatás, hanem a tavaszi felkészítés miatt is érdemes ellátogatni egy márkaszervizbe, amik tavasszal pár ezer forintos kedvezményes csomagajánlatokat kínálnak a szezon eleji átvizsgálásra és javításokra. A kátyús utak miatt szükséges lehet a futóművek szakszerű beállítására, de emellett a fékek ellenőrzését is elvégzik a szakszervizek. A téli üzem után elengedhetetlen a hűtőrendszer, a fékfolyadék, az ablak- és fényszórómosó feltöltése, továbbá a klímaberendezés évenkénti tisztítása is ebben az időszakban lehet esedékes. Szükség esetén ezzel együtt érdemes a lég- és pollenszűrőket is cserélni, mivel ezek nagyban befolyásolják a helyes működést, és a belső levegő minőségét.

Az átvizsgálás után javasolt egy teljes, alvázmosással egybekötött tisztításra is elvinni gépkocsinkat, hiszen az utak jégmentesítésére használt szereket csak így tudjuk megfelelően eltávolítani, egyébként ezek az anyagok könnyedén beivódnak a jármű különböző réseibe, ami szétmarhatja az elemeket. Emellett egy motormosás is tanácsolt, amit kizárólag szakemberrel végeztessünk, egyéb esetben víz kerülhet olyan helyekre is, ami káros a kocsira.

“Egy autó üzemben tartása nem ér véget ott, hogy megvásároljuk, legyen szó pár éves vagy korosabb gépkocsiról, mindegyik igényli a folyamatos megelőző karbantartást. Ha ezeket elvégezzük, jó eséllyel elkerülnek minket a súlyosabb kiadások, ráadásul télen-nyáron biztonságosan utazhatunk. Jöhet bármikor hosszú kirándulás, ha az évszaki szervizeket elvégeztetjük, gondolkodás nélkül belevághatunk a nagyobb távolságokba”

– vélekedett Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója.

A Das WeltAuto-ról

A használtautó-kereskedők közül a Das WeltAuto az egyetlen, mely országos értékesítői hálózattal rendelkezik. A 30 értékesítőhelyet számláló rendszerben az ügyfelek kizárólag gondos állapotfelmérésen átesett, megbízható, kifogástalanul szervizelt autók közül választhatnak. A legjobb minőségű, hat évnél fiatalabb, 120.000 kilométernél kevesebbet futott autók esetében a Das WeltAuto egyedi elbírálás alapján 12 hónapos, vagy 30.000 kilométeres „5 csillagos” garanciát is vállal az autókra, így minimálisra csökken a vásárló kockázata használtautó-vásárlás esetén.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd