Connect with us

technokrata

Ismét egy ŠKODA Rapidot nyer a legügyesebb család

skoda_rapid_2013_19_1280x800

Garázs

Ismét egy ŠKODA Rapidot nyer a legügyesebb család

Ismét egy ŠKODA Rapidot nyer a legügyesebb család

A ŠKODA immár ötödik éve partnere a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőnek, melyet az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) és az Autós Nagykoalíció hirdetett meg a biztonságos, balesetmentes közlekedés érdekében. A vetélkedő fődíja egy vadonatúj, ráncfelvarrott ŠKODA Rapid Spaceback.

A „Közlekedik a család“ rendezvénysorozat egyre népszerűbb, tavalyelőtt és tavaly is több mint négyszáz család vett részt rajta. A legügyesebb család 2015-ben ŠKODA Fabia Combival, 2016-ban pedig egy ŠKODA Rapid Spaceback családi autóval lett gazdagabb.

„A rendezvénysorozat célja, hogy minél fiatalabb korban felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára. Ha a családban a biztonságos közlekedésre való felkészítés gyakran téma, bízhatunk abban, hogy a felnövő generációk egyre biztonságosabban közlekednek gyalog, kerékpárral, motort vagy autót vezetve”

– mondta a március 10-i sajtótájékoztatón Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK-OBB részéről.

„Mindezeken túl a verseny arra is jó, hogy hangsúlyozza a szülői példamutató magatartás fontosságát, valamint rávilágítson a család és a közösség nevelő erejére“

– tette hozzá.

„Az autóinkat felkészítettük arra, hogy minimalizálják a baleseti kockázatot. A ŠKODA biztonságos autókat gyárt – ilyen a verseny fődíjaként felajánlott, megújított ŠKODA Rapid Spaceback modellünk is, amely Ambition felszereltséggel rendelkezik és egy korszerű, gazdaságos, 95 lóerős motor hajt. Nagyon fontos számunkra, hogy az autósok épségben közlekedjenek az utakon és biztonságban megérkezzenek úti céljukhoz“

– emelte ki Dalnoki Balázs ŠKODA márkaigazgató.

A területi versenyeket a fővárosi, illetve megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le 2017. április 22. és május 28. között. A rendezvények megszervezésében a területi ŠKODA márkakereskedések is részt vesznek. A családok tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtás terén mérik össze felkészültségüket. Az a család nyeri a területi selejtezőt, és jut a döntőbe, aki a kijelölt feladatokat a legrövidebb időn belül és a legkevesebb hibával teljesíti. A területi versenyekről megyénként és a fővárosból egy-egy család jut az országos döntőbe, amelyet 2017. június 10-11-én Budapest központtal szervez meg az ORFK-OBB. Minden döntőbe jutott család egy-egy 30 ezer forint értékű üzemanyag utalványt, Europ Assistance Autó SOS bázis csomagot kap ajándékba, valamint a 2.- 20. helyezett család egy-egy Hunguest Hotel szállodába szóló térítésmentes hétvégi üdülésre jogosító kupon nyertese lesz az Autós Nagykoalíció jóvoltából.

Az országos verseny fődíja egy ŠKODA Rapid Spaceback 1.0 TSI személygépkocsi. A Rapid Spaceback már alapáron kínál blokkolásgátlót és elektronikus menetstabilizálót (vontatmánystabilizálóval), vezető- és utasoldali, oldal- és függönylégzsákokat, akárcsak a gumiabroncsok légnyomásának folyamatos ellenőrzését. Övelőfeszítős biztonságai öveinek a hatékonyságát minden ülésen fejtámla javítja. Fáradtságérzékelővel és városi vészfék asszisztenssel (Front Assist) is felszerelhető a tökéletes biztonság érdekében. A fődíj bőr kormánykerékkel, fűthető első ülésekkel, hátsó parkolóradarral, Climatic klímaberendezéssel és 15″-os könnyűfém keréktárcsákkal felszerelt. A ŠKODA Rapid 2016-ban a második legnépszerűbb ŠKODA modell volt Magyarországon az Octavia után. A 2017-es modellévre számos újdonsággal teszi még vonzóbbá a ŠKODA a családok elegáns és kedvező árú kedvencét. A még nagyobb biztonságról új világításrendszerek gondoskodnak. Az utasok a WLAN-hotspot révén folyamatos internet-kapcsolatot élvezhetnek.

ismet_egy_skoda_rapidot_nyer_a_legugyesebb_csalad_large

A versenyre nevezhet minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá legalább egy 6-17 év közötti gyereket nevelnek. A vetélkedő két fordulóból áll, a selejtezőből és a döntőből. A családi vetélkedővel párhuzamosan (május 1. és június 4. között) a www.kozlekedikacsalad.hu honlapon ötfordulós online közlekedésbiztonsági vetélkedő is zajlik, amelynek során fordulónként értékes ajándékcsomagot és üzemanyag-utalványt lehet nyerni. Az internetes játék fődíja egy egyhetes ŠKODA tesztvezetés egy tank üzemanyaggal.

 

A területi versenyeket a fővárosi és a megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le 2017. április 22. és május 28. között, az alábbi ütemezés szerint:

április 22.: Budapest (ŠKODA Schiller), Tatabánya (Porsche Tatabánya), Szeged (Porsche Szeged)

május 6.: Békéscsaba (AutoMobil Körös), Székesfehérvár (Wolf Autó), Szolnok (Juvenal Kft.), Kecskemét (Brill)

május 13.: Cegléd (Ceglédi Autóház), Győr (Porsche Győr), Miskolc (Miskolc Autó), Pécs (Megyer Autócentrum)

május 20.: Szombathely (Végh Autóház), Szekszárd (Alisca Autócentrum), Kaposvár (KargMobil Kft.), Salgótarján (AutoTrade’91 Kft.)

május 27.: Nyíregyháza (Platán Autóház), Veszprém (Piedl Kft.), Zalaegerszeg (Autó Fatér Kft.)

május 28.: Nyíregyháza (Platán Autóház), Debrecen (Debrecen Autóház), Veszprém (Piedl Kft.), Eger (Sándor Autóház)

A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján – www.kozlekedikacsalad.hu  – tájékozódhatnak az érdeklődők. A területi versenyre a fenti honlapon elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen lehet jelentkezni.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd