Connect with us

technokrata

A jövő autója: okostelefon négy kerékkel

universal-font-b-car-b-font-steering-wheel-font-b-mobile-b-font-font-b-phone

Garázs

A jövő autója: okostelefon négy kerékkel

A jövő autója: okostelefon négy kerékkel

Az idei CES-en jóval nagyobb hangsúlyt kaptak az autóipari innovációk

A piacon tapasztalható legjelentősebb trend természetesen az önvezető autók térhódításához köthető, de fontos szerepet kapnak az autóban internetes kapcsolattal elérhető új, izgalmas funkciók is.

Jó példa ezekre a valós idejű forgalmi információk megjelenítése, vagy azon alkalmazások beépítése, amik a multimédia rendszereket hozzák közelebb a zsebünkben lapuló kütyük világához, azonban kifejezetten autókra, autós használatra tervezve. Az USA élen jár az ilyen innovációkban, az NNG autóipari elemzése szerint az amerikai régióban több mint kétszer annyi – szám szerint 17 millió – internetkapcsolattal rendelkező új autót értékesítenek majd 2017-ben a gyártók, mint Európában.

Ez hatalmas lehetőséget jelent a szoftveres beszállítóknak, mivel az autóba kerülő digitális élmény kialakítása jellemzően mind olyan specifikus szoftverfejlesztői szakértelmet, megközelítést, és kapacitásokat igényel, melyek az autógyáraknál egyelőre még nem, vagy csak részben elérhetőek. Egyre több példát látni arra, hogy a gyártók kívülről szerzik be ezeket, és az innovációban növekvő szerepet kapnak a beszállítók.

„Az autós reklámokat nézve feltűnhet, milyen sok szó esik a sofőrök és utasaik digitális élményről is, ami jó példája annak, hogy a szoftveres megoldások egyre fontosabb megkülönböztető szerepet kapnak egy autó kiválasztásánál”

mondta el Szelei Péter, az NNG üzletfejlesztési menedzsere.

„Azt tapasztaljuk, hogy ennek a digitális élménynek a kialakításában az autógyárak egyre nyitottabbak arra, hogy az NNG-hez hasonló szoftverbeszállító cégekkel közösen álmodják ezt meg. Ez nemcsak üzletileg jelent hatalmas lehetőséget, de elképesztően izgalmas kihívás is a kollégáink számára”.

Azt, hogy mekkora potenciál rejlik az autóipari szoftverek piacán, jól szemlélteti, hogy olyan cégek, mint a Microsoft vagy a Google is egyre több megoldást kínál ezen a területen.

Az autóba épített digitális megoldások fajtáján és használati módjai körül rendkívül sok, még nyitott kérdés van, melyeknek megválaszolása jelenleg is zajlik. Az NNG is dolgozik a megoldásokon, például most vannak kialakulóban azok a szabványok, technológiák is, melyeket várhatóan a következő években a gyártók használni fognak, így aktív szerepünk van az iparág jövőjének formálásában”

tette hozzá Szelei Péter.

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő