Connect with us

technokrata

Felhívás! Éves autómatricád van? Erre nagyon figyelj!

Dunakeszi, 2014. december 31.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai helyeznek ki egy a fizetõs autópálya-szakaszt jelzõ táblát az M0-ás autóúton, az M3-as autópálya lehajtójának közelében 2014. december 31-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Garázs

Felhívás! Éves autómatricád van? Erre nagyon figyelj!

Meddig érvényes az éves autópályamatrica? Most megtudod!

A tavalyi évre szóló éves autópályamatricák érvényessége 2017. január 31-én éjfélkor lejár.

Van-e érvényes autópálya matricám? – merül fel a kérdés egyre gyakrabban a határidőhöz közeledve. Számos autósnak jelent ugyanis problémát annak megállapítása, hogy rendelkezik-e érvényes úthasználati jogosultsággal akár országos viszonylatban, akár tetszőleges megyére vonatkozóan. Erre a problémára kínál megoldást az www.e-autopalyamatrica.hu portált üzemeltető Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. új fejlesztése, amelyben mindössze néhány adat megadásával lehetőség nyílik az adott rendszámhoz tartozó érvényes úthasználati jogosultság lekérdezésére.

Az érvényesség lekérdezése jelenleg a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt matricákra vonatkozik, tehát például benzinkúton vásárolt matrica érvényessége egyelőre nem kérdezhető le. Az autósok életét megkönnyítő újításban a szükséges adatok kitöltése után megkapjuk, hogy járművünk milyen érvényes e-matricákkal rendelkezik és azok mikor járnak le.

Az új szolgáltatás ide kattintva érhető el: http://e-autopalyamatrica.hu/lekerdezes.php

Az e-matrica mellé minden vásárláshoz ingyenes balesetbiztosítás jár, amely a megkötést követő 6. hónap utolsó napjáig szól, ezt követően minden kötelezettség nélkül megszűnik.

Forrás: OTS / MTI

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák