Connect with us

technokrata

Nagyon durva: előre tudta a Tesla, hogy baj lesz!

Garázs

Nagyon durva: előre tudta a Tesla, hogy baj lesz!

Nagyon durva: előre tudta a Tesla, hogy baj lesz!

Ha nem működik a rendszer, biztosan belecsapódnak az előttük lévőbe.

A Tesla robotpilótáját az elmúlt időszakban több kritika is érte, hiszen sokak szerint a rendszer nem megfelelő biztonsággal üzemel. Az ugyanis több ízben is előfordult, hogy az autó rosszul váltott sávot, nem vett észre egy út szélén parkoló autót, de olyan is volt, hogy egy kamion alá szaladt.

Nos, egy mostani felvétel épp ezek ellentétét mutatja be, hiszen a videón jól látszik, hogy a Model X már azelőtt vészfékezésbe kezd, hogy látszólag bármi történne. Pedig az autónak jó oka volt a hirtelen vészreakcióra, hiszen a jármű már előre látta, hogy az előttük haladó kocsi nekiütközik az előtte haladónak, így gyorsan reagált, hogy a bent ülők még véletlenül se legyenek részesei egy balesetnek.

A gyors reakció annak köszönhető, hogy a Tesla új rendszere már két autóval is előre lát, így időben észrevette, hogy az előttük haladónak nincs esélye a megállásra. Az biztos, hogy az efféle felvételek erősítik a bizalmat a Tesla fejlesztései iránt, így bízunk benne, hogy inkább ilyen videók, mintsem tényleges balesetekről szóló anyagok kerülnek fel az internetre.

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom