Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit szólnál, ha ingyen beleülhetnél az új autódba?

Garázs

Mit szólnál, ha ingyen beleülhetnél az új autódba?

Mit szólnál, ha ingyen beleülhetnél az új autódba?

Akár már 0 forintos önerővel elhozhatóak az új Skodák a Gondoskodás Program keretében.

Egy új autó megvásárlását a leggyakrabban hosszas mérlegelés előzi meg, hiszen még egy alsó-középkategóriás típus is 5-6 millió forintba kerül manapság. Ekkora kiadást pedig csak kevés család engedhet meg magának, de érthető módon sokszor azok sem rajonganak teljes mértékben az ötletért, akik egyébként ki tudják fizetni egy új típus árát, hiszen jobb helye is lehet egy ekkora összegnek. Emellett vannak olyanok is, akik bár igénylik az új technikai csemegéket, nem ragaszkodnak azok tulajdonlásához, ők csak használni szeretnék az autót.

Többek között nekik szánja a Skoda a legújabb programját, amely teljes mértékben egyedülálló a piacon. A Gondoskodás Programnak nevezett, privát lízingnek tekinthető vásárlási forma lényege, hogy akárcsak a céges lízingelések esetén, itt sem kerül az autó a használó tulajdonába.

uj_skoda_octavia_mgkke

De akkor miért is éri meg?

Azért, mert havi fix költséggel lehet számolni és az ember 3-4 évente újra új autóba ülhet. Ez, a típusonként eltérő havidíj ugyanis nemcsak az autó “törlesztését”, de a kötelező karbantartásokat, a szükséges  kopó alkatrészek cseréjét, a kötelező biztosítást és a Casco-t is magában foglalja, a téli-nyári gumi garnitúráról nem is beszélve. Ha mégis beütne a baj, akkor sincs ok az aggodalomra, ugyanis Assistance szolgáltatás is él az autóra, azaz ingyen és bérmentve elszállítják a legközelebbi szervizbe, ahol a Porsche Lízing terhére meg is javítják azt. Az sem kevésbé fontos, hogy a bérleti szerződés futamideje alatt egy esetleges karambolnál a UNIQA biztosítónak köszönhetően minden egyes utast 2,5 millió forintnyi biztosítás véd.

skodagondoskodas1

A Gondoskodás Program bemutatásakor azt is megtudhattuk, hogy mivel a Porsche Lízing pénzügyi szolgáltatásáról van szó, ezért nem kell attól tartani, hogy egy esetleges lakáshitel miatt nem vihetjük haza az autót. A privát lízing ugyanis nem banki szolgáltatás, így nem kerül bele semmilyen, az MNB által vezetett adatbázisba. Nem elhanyagolható az sem, hogy minden Gondoskodás Programban részt vevőnek egy MOL Green kártya jár, ezzel kedvezményes áron (üzemanyagtól függően literenként 8-10 forinttal olcsóbban) tankolhat az egyes MOL kutaknál.

skodagondoskodas3

Akkor csak a havi díjat kell fizetni?

Igen, néhány kitétellel. Az egyik, teljesen logikus dolog az, hogy amennyiben megrongálod az autót, akkor természetesen a te károdra javítják majd meg, a nem átlagos (néhány karc, stb.) sérülések  ugyanis a felhasználó kontójára tűnnek el (az önrész 50 ezer forint). Emellett akkor is levonás jár, ha az ember túlfutja az előre meghatározott éves kilóméterszámot. Ez, a szerződéstől függően 15-20-25 ezer kilométer lehet, méghozzá azért, mert az előzetes kutatások alapján ennyit megy egy átlag magyar. Emellett a korlátozásnak az is az oka, hogy az autót utána az adott kereskedésben értékesítik és egy sokat futott jármű maradványértéke lényegesen kevesebb egy alacsony futásteljesítményűénél. A Porsche Lízing szakemberei emellett felhívták a figyelmet, hogy az éves kötelező díjak 1-2 ezer forinttal változhatnak a KFFB törvényi szabályozása miatt, így elképzelhető, hogy ennek függvényében csökken vagy épp nő a lízingdíj.

Mennyit is kérnek egy autóért?

Amikor az ember elhozza, akkor  jó eséllyel egy forintot sem. A hónap végén persze jön a számla, ez típusonként természetesen eltérő. Az alábbi táblázatban látszik, hogy körülbelül mennyit kell fizetni, de ez egyénileg változhat, hiszen akárcsak egy új autó vásárlásánál, az ember itt is rendelhet plusz extrákat, amelyek növelik a havidíjat:

skodagondoskodas2

Érdekel, szeretnék többet tudni!

Ha tényleg elnyerte a tetszésed a Skoda új programja, akkor érdemes a szolgáltatás honlapjára ellátogatni, illetve nem utolsó sorban személyesen is befáradni a legközelebbi Skoda márkakereskedésbe, ahol egyedi ajánlatokat is összeállíthatnak a számodra.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés