Connect with us

Van valami ebben az Octaviában, amitől nagyon különleges

uj_skoda_octavia_mgkke

Garázs

Van valami ebben az Octaviában, amitől nagyon különleges

Pénteken átadták Magyarország első, újonnan forgalomba helyezett, sűrített földgázzal hajtott, kombi Škoda Octaviáját.

A modellt a hazai cseppfolyósított földgáz (LNG) töltő-infrastruktúrájának fejlesztését célzó, PAN-LNG Project beruházója, a Pannon Fuel Kft. vásárolta meg és helyezte forgalomba. A cég tervei szerint a járművet nemcsak a projektmunkálatokhoz veszik igénybe a jövőben, hanem számtalan hazai kiállításon lesz látható, így népszerűsítve a gázhajtás előnyeit.

A Škoda Octavia Combi G-Tec-ben két, egyenként 97 literes CNG-, valamint 50 literes benzintartály áll rendelkezésre, így a környezetbarát autó 1 330 kilométert képes megtenni tankolás nélkül. Az Euro 6-os motorral szerelt jármű vegyes fogyasztása 3,5 kg CNG/100 km, ennek köszönhetően üzemanyag költsége legalább 60 százalékkal kisebb lehet a normál üzemű változatokhoz képest. Az üzemanyag-megtakarítás a start&stop rendszerrel még tovább növelhető.

Az autó károsanyag-kibocsátása mindössze 95g/100 km CO2, ráadásul a PAN-LNG Project keretében 2017-től értékesítésre kerülő, megújuló energiaforrásból készülő üzemanyagnak köszönhetően a valós károsanyag-kibocsátás 0g/100 km CO2 lehet. A Pannon Fuel Kft. flottájában ez lett a 15. földgázhajtású autó.

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom