Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kocsiban használnád az androidos mobilod? Ezt töltsd le!

Garázs

A kocsiban használnád az androidos mobilod? Ezt töltsd le!

Igazán ügyes és ingyenesen elérhető az AutoMate.

Egy kedves ismerősöm a pénteki, hasznos autós alkalmazásokat bemutató cikk kapcsán jelezte, hogy írjak az Android Auto-ra nagymértékben hasonlító, AutoMate névre keresztelt alkalmazásról. Ez ugyanis szerinte egy rendkívül hasznos program van szó, amit sajnálatos módon csak igen kevesen ismernek. Nem voltam hát rest és kipróbáltam!

Miről is van szó?

Kezdjük is először az Android Auto-val. Az Android Auto nem más, mint egy speciális, kifejezetten az autós használathoz tervezett felület. A mérnökök úgy alakították ki, hogy kényelmesen használható legyen a modern autók fedélzeti képernyőjén. Ennek megfelelően felesleges menüpontokkal nem találkozhatunk, az Android Auto használata során elérhetjük a navigációt, a zenelejátszót, az üzenetkezelőt és a telefont is. Azonban ezt a szolgáltatást csak a legújabb autók támogatják, azaz, amennyiben valakinek nincs pénze új kocsit venni, nem élvezheti ezt a biztonságos megoldást. Itt jön a képbe az AutoMate, amely gyakorlatilag előhozza a mobil képernyőjén az Android Auto-t. A felhasználónak elég a telefont egy autós tartóba elhelyeznie és elindítani az ingyenesen letölthető alkalmazást.

automate1

Mit tud? 

Az AutoMate elindítása után gyakorlatilag egy Android Auto-val találkozhatunk, a fejlesztők pontosan másolták le a Google megoldását. A Google Now-ot idéző kezdőképernyőn olyan hasznos információkat ismerhetünk meg, mint a sebességünk, a nem fogadott hívások/üzenetek vagy az éppen hallgatott zene. Navigáció során a Google Maps-ra támaszkodhatunk, így biztosan nem tévedünk el az utazás során.  Fontos kiemelni, hogy nagyítani is lehet, méghozzá a megszokott módon, nem korlátozódunk például az Apple CarPlay-nél tapasztalt + illetve – gombokra. Zenehallgatásra a beépített zenelejátszó mellett akár a Spotify-t is igénybe vehetjük, az AutoMate ezekkel is együttműködik.

Természetesen hozzáférhetünk a névjegyeinkhez is, ilyenkor a felhasználóhoz társított kép alatt a legfontosabb adatokat találjuk meg, úgy mint a név, a telefonszámok és az e-mail címek. Ám amennyiben úgy találja kedvünk, úgy a Messenger vagy épp WhatsApp üzenetek között is böngészhetünk.  Ezzel kapcsolatosan fontos kiemelni, hogy akár saját magunk által válogatott alkalmazásokat is kitűzhetünk, így ha van olyan program, amit szeretünk használni az autóban, az AutoMate felületén is igénybe vehetjük. Nemcsak ennek, de a Torque integrációnak is sokan örülnek majd. Az alkalmazás lényege, hogy a jármű OBD 2 csatlakozójára helyezett Bluetooth adapter által kinyert információkat elemezhetjük. Ez különösen akkor hasznos, ha valamilyen problémát érzékelünk, hiszen ezt használva egy pillanat alatt kideríthetjük a hiba forrását.

Ez miért nem a Google-nek jutott az eszébe?

Nos, valószínűleg azért, mert elsőnek kifejezetten az autós fedélzeti rendszerekhez készítették el az Android Auto-t.  Így tett az Apple is, ennek fényében pedig nem meglepő, hogy a Google is az autógyártókkal közös megoldáson, semmint egy önálló programon gondolkodott. Ez azonban hamarosan megváltozik, ugyanis a tavaszi I/O rendezvényen már bejelentették, hogy az AutoMate-hez hasonlóan az Android Auto is önálló életre kel, tehát az autóhoz való csatlakoztatás nélkül is használható lesz.

Végítélet

Amíg azonban ez nem történik meg, bárkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani az ingyenesen elérhető AutoMate-et, hiszen úgy gondolom, hogy ez a legjobb módja annak, hogy az autónkban is használható legyen az androidos mobilunk. Csak semmi kézben telefonálgatás!

Az AutoMate ingyenesen letölthető a Play Áruházból!

 



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés