Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kecskeméten mutatták meg a jövő autóit

Garázs

Kecskeméten mutatták meg a jövő autóit

A jövő autóit mutatta be Kecskeméten a Mercedes.

Magyarország tizenöt éve rendezi meg az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Napot szeptember 16-22. között. A Mercedes-Benz Gyár csapata ismét izgalmas helyszínné változtatta vasárnap Kecskemét belvárosát az alternatív közlekedési lehetőségek bemutatásával, illetve a gyermekeket segítő közlekedésbiztonsági programokkal. A jövő megoldásait a világ egyik legismertebb elektromos autója, a Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive képviselte.

merci2

Az Európai Mobilitási Hét fő programelemét idén is az Európai Autómentes Nap alkotta Kecskeméten szeptember 18-án, ahol több mint 30 szakmai és civil szervezet foglalkozásait és bemutatóit látogathatták az érdeklődők a Kossuth téren, köztük szerepelt a Mercedes-Benz Gyár is. A német vállalat szakemberei mutatták be a jövő autóinak működési elvét, közülük három típust el is hoztak Kecskemétre: bemutatkozott a Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, a Smart Fortwo Electric Drive és az elektromos B-osztály, amelynek tagjai „zöld” taxiként üzemelnek a gyár területén. 2015 novemberében megkezdett működésük óta jelentős mennyiségű szén-dioxid kibocsátástól kímélték meg környezetünket.

Egyenesen Németországból érkezett a rendezvényre a Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, ami igazi különlegességnek számít nem csak Magyarországon, de az egész világon is, hiszen kétszer akkor az értéke, mint a jelenlegi Forma-1-es Safety Carnak. Négy villanymotorjának összteljesítménye 552 kW (750 LE) és 1000 Nm, ezzel minden idők legerősebb AMG modellje, egyben a világ leggyorsabb sorozatgyártású elektromos autója. Álló helyzetből 100 km/h-ra 3,9 másodpercre gyorsul, végsebessége pedig 250 km/h, elektronikus korlátozással.

merci1

A nagycsoportos óvodás és kisiskolás korosztály számára a Mercedes-Benz Gyár közlekedésbiztonsági foglalkozást szervezett a MobileKids Program (MoKi) segítségével. A gyerekek találkozhattak a kabalafigurával, MoKival is, s kapcsolódva a biztonságos közlekedéshez, játékos teszteket, feladatokat oldhattak meg kisebb ajándékokért. A játékos feladatokat megoldó és bemutató gyerekek között kisorsolásra került egy utazás az elektromos B-osztály modellben, ami a kerékpáros felvonulás záró autójaként mutatkozott be. A Daimler AG 2001-ben hívta életre a kezdeményezést, hogy gyermekek fel tudjanak készülni a biztonságos közlekedésre, azóta több mint 1,5 millióan vettek részt a programban világszerte. Kecskemét volt az első város, ahol a MoKi segítségével az iskolai tanrendbe is bevezették a közlekedésbiztonsági ismereteket.

A Mercedes-Benz gyár Sport-osztálya emellett interaktív programmal várta a kihívásokat kedvelő és sportos jelentkezőket: két rögzített kerékpáron mérhették össze teljesítményüket egymással.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés