Connect with us

Megmentette a tulajdonosa életét a Tesla

Tesla-Model-X-Rear-Three-Quarter-Doors-Open

Garázs

Megmentette a tulajdonosa életét a Tesla

Egy amerikai úriember igazán hálás lehet az autójának.

Egy amerikai Tesla Model X tulajdonos az életét köszönheti az autójának, illetve az AutoPilot névre keresztelt robotpilóta rendszerének. Történt ugyanis, hogy Joshua Neally az autópályán hazafelé közlekedve hirtelen erős fájdalmat érzett a mellkasában, amely nemhogy enyhült volna, hanem épp ellenkezőleg, folyamatosan erősödött.

Tesla_Model_S

A 37 éves fiatalember ekkor arra jutott, hogy gyorsan el kell jutnia a legközelebbi kórházba, ám nem mentőt hívott, hanem beállította a Tesla navigációjába a legközelebbi intézményt. Az autó ezután, a több mint 20 mérföldes úton végig magától vezetett, csak az autópályalehajtó utáni rövid szakaszon kellett Neally-nek átvenni az irányítást. Szerencsére időben sikerült beérni a kórházba, az orvosok szerint ha később ért volna a helyszínre, könnyen tragédiával végződhetett volna az utazás, hiszen a tüdőembóliába a betegek 70%-a egy órával a tünetek jelentkezése után belehal.

A történet nem csak Neally, de a Tesla számára is kiemelten fontos, az elmúlt hónapok AutoPilot rendszert övező botrányai után ugyanis nagy szükségük volt valamilyen, a rendszer biztonságát bemutató hírre.

Forrás: PC World Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom