Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha így néznénk ki, minden autóbalesetet túlélnénk

Garázs

Ha így néznénk ki, minden autóbalesetet túlélnénk

Különleges kampányt indított az ausztrál Közlekedési Baleseti Bizottság.

Kétségtelen tény, hogy az elmúlt évtizedekben hihetetlen fejlődésen mentek keresztül az autók, ma simán túlélhető egy olyan baleset, amelyben 25-30 éve még meghaltunk volna. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mi, emberek felkészültek lennénk egy esetleges ütközésre, sőt, a testünk cseppet sem tudott alkalmazkodni az elmúlt 100 év motorizálásához.

Az ausztrál Közlekedési Baleseti Bizottság, azaz a TAC most elkészítette Graham-et, aki nem más, mint a baleseteket túlélő “ember”. A fura képződmény azt próbálja bemutatni, hogy milyen lett volna, ha az evolúció során kifejezetten úgy fejlődtünk volna, hogy túléljük az autós ütközéseket.

A legnagyobb problémát az okozza, hogy egy baleset során az koponyája elképesztő sebességgel csapódik előre, majd amikor sikerül megállítani (jobb esetben egy légzsákkal), az agy belecsapódik a koponya belső felébe, majd vissza is pattan onnan. Ez pedig könnyen halált is okozhat, de a maradandó károsodásra is nagy esély van. Csakúgy, ahogyan a többi testrész komoly sérülésére is, hiszen az embert az evolúció úgy alakította ki, hogy kibírja, ha elesik a mezőn, nem úgy, hogy átvészeljen egy 70 km/h-s becsapódást.

Persze ez mit sem számítana, ha úgy néznénk ki, mint Graham, hiszen akkor az efféle problémákat könnyedén elviselnénk. A kampány célja épp annak a bemutatása, hogy mi emberek bizony nem ilyenek vagyunk, ezért nem árt, ha vigyázunk az utakon!



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés