Connect with us

technokrata

Jön a vezeték nélkül tölthető autó

wirelesscharginmercedesg2

Garázs

Jön a vezeték nélkül tölthető autó

Nem akármilyen rendszert fejleszt a Mercedes.

Nem akármilyen fejlesztésen dolgozik a Mercedes, hiszen a stuttgarti márka egy olyan S-osztály bemutatását tervezi jövőre, amit vezeték nélkül tölthetnek fel a tulajdonosok. A rendszerrel már évek óta kísérletezik a Mercedes, de mostanra jutottak el oda, hogy nagy mennyiségben is gyártható legyen. Épp ezért nem egy alapjaiban új termék kapja majd meg a fejlesztést, hanem az S550e-be építik be, a nagyobb akkumulátorokkal együtt.

wirelesscharginmercedesg2

Ez azt jelenti, hogy az új modellben 8,7-ről 13,3 kWh-ra növekszik az akkumulátor kapacitása, amellyel már 50 kilométert meg tud majd tenni tisztán elektromos módban a jármű. Amennyibe elfogyna a szufla, úgy az indukciós töltővel gyorsan feltölthetjük a telepet, hiszen az egység 90 százalékos hatásfok mellett 3,6 kW-ot tud átvinni. Azért nem lenne szó a Mercedes zászlóshajójáról, ha nem kerülne bele egy óriási belsőégésű motor, így a Mercedes a 20 lóerős elektromotor mellett cseppet sem apró, benzinre szomjazó, 333 lóerős biturbós egységre bízza a hosszútávú feladatokat.

wirelesschargingmercedes

A két motor kiválóan működik együtt, így a rendszer összteljesítménye 449 lóerő, amivel a 2,1 tonnás monstrum 5,2 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órát. Az újdonság áráról egyelőre nincs információ, de az biztos, hogy nem lesz olcsó. Itthon ugyan csak az S500e hosszított kivitelét forgalmazzák, de az alap kivitelben 33 millió forintba kerül, így ez a típus olyan 40 millióért kerülhet majd a leendőbeli tulajdonosához.

Forrás: TotalcarSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle