Connect with us

technokrata

Az autójára ragasztana a Google

googleragaszto

Garázs

Az autójára ragasztana a Google

Meredek ötlettel állt elő az amerikai gyártó.

Egy gázolásos baleset ritkán végződik jól, még ha túl is éli a gyalogos, általában akkor is hosszú ideig tart a felépülés. A legtöbbször azonban a súlyos sérüléseket nem is maga az autóval való ütközés okozza, hanem sokkal inkább az ezután bekövetkező repülés és becsapódás. Épp ezért a Google most egy olyan biztonsági megoldáson dolgozik, ami a légypapírhoz hasonló módon magához ragasztaná a járókelőt. Mindezt úgy oldanák meg, hogy a ragasztóval bevont felületre egy vékony réteget helyeznének, ami erős ütésre összetörik (tehát amikor egy gyalogos nekicsapódik a jármű orrának) és így magához szorítja a gyalogost.

googleragaszto

Bár elsőre felmerül az emberben, hogy ez mennyire jó akkor, ha az autó motorháztetejére ragadt gyalogos miatt a vezető újabb balestet okoz, aligha valószínű, hogy ezekkel a kérdésekkel igazán meg kellene küzdenünk. A Google ugyanis inkább csak afféle kísértezésként jegyeztethette be ezt a szabadalmat, hiszen valószínű, hogy a biztonság kedvéért több, a fejlesztés során felmerült ötletet is levédettek.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd